2022. szeptember 25., Eufrozina Kende

Eger ügye

#vásárlás #aldi #kereskedelem

Végre kiderült, mikor nyit az egri Aldi

Kovács Dávid 2022.04.20. 09:15

Jövő héten vásárolhatunk először az üzletlánc legújabb egységében.

 

Nagy várakozások közepette, tekintélyes méretekkel április 28-án, azaz jövő csütörtökön, végre megnyit Eger első Aldi áruháza, derül ki a városszerte elhelyezett utcai reklámtáblákról.

 

Noha korábban még arról szóltak a hírek, illetve értesülések, hogy március végén vásárolhatunk először a város új áruházában, a nyitás ehhez képest egy hónapot csúszott. Az április végi időpont korábban még csak pletykaként keringett, ám most a villanyoszlopokra aggatott hirdetésekkel megerősítést nyert, hivatalossá vált.

 

A diszkonthálózat ráadásul elég nagy áruházat szánt Egernek: a legnagyobb budapesti Aldi árúsítótere kb. 1300 négyzetmétert foglal el a Lurdy Házban, ezzel szemben a jövő héten nyíló városi létesítményben az egriek mintegy 1421 négyzetméteren válogathatnak a termékek között. Az ország legnagyobb Aldija címet azonban még így sem nyerhetjük el, 1500 négyzetméterével ugyanis Szeged Aldija még mindig a városunk, megyeszékhelyünk előtt áll – legalábbis az eladóterek tekintetében.

 

Ahogy korábban az Egri Ügyek is írta, a város új, Mátyás király út 138. szám alatti Aldijának teljes alapterülete várhatóan több mint kétezer négyzetméter – ami körülbelül 300 négyzetméterrel kisebb mint a közeli, Mátyás király út 144. alatti Lidl alapterülete. Az új áruházhoz várhatóan 150 parkolóhely tartozik majd.

 

És ha már parkolás: a tervezésnél gondoltak az autóval érkezőkre is. "A meglévő balra kanyarodó sáv jelenleg is biztosított, viszont az engedélyezés során kérték forgalmi vizsgálattal igazolni annak távlati megfelelőségét. A vizsgálatok alapján a főpályán is történik minimális korrekció a meglévő középszigetes gyalogos átkelőhely áthelyezésével és a városközpont felé vezető forgalmi irány részére befogadó-gyorsító sáv kialakításával – közölte a Magyar Közút az Eger Hírekkel.

 

Az egyik kivitelező, a SteelLab március végén az egyik közösségi oldalán arról posztolt, hogy az országban – egyelőre – egyedülállónak számító technikát alkalmazott az építkezésnél: Magyarországon még nem használt feszített ponyva előtetővel épült az új egri áruház. "Igazán nagyszerű kihívás volt egy régi épületben ilyen mértékű precíziós átalakítást végezni" – írták akkor. A közlésük mellé egy (nem beágyazható) videó is járt.

 

 

(Indexkép: Wrecker Kft. / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló