2024. április 20., Tivadar

Eger ügye

#városgondozás #evat

Városgondozás: nincs csődközeli helyzetben a cég

Csarnó Ákos 2023.07.01. 10:30

A Városgondozás Kft. gazdasági igazgatóhelyettese közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz. Turzáné Hossó Éva vezető a csütörtökön megjelent EVAT Zrt. közleményére reagál.

 

Turzáné azt állítja, hogy cikkünk – ami az EVAT Zrt. szó szerinti közleménye -  valótlanságokat és félrevezető állításokat tartalmaz azzal kapcsolatban, hogy a Városgondozás Eger Kft. gazdasági vezetője az EVAT zrt-t arról tájékoztatta, hogy jelen helyzet bizonytalanságot, megfogalmazása szerint „tömeges felmondást” és fizetésképtelenséget okozott a társaságnál. Egyebek mellett gátat szab a munkabérek kifizetésének vagy a cég számára kötelezettséget és bevételt jelentő szerződések meghosszabbításának is, ami a Városgondozás Eger Kft. teljes csődjét eredményezheti.

A Városgondozás Eger Kft. gazdasági igazgató helyetteseként nem tájékoztatta a tulajdonosokat „tömeges felmondásokról”, nem jelzett fizetésképtelenséget, ebből adódóan ez nem hat ki a munkabérkifizetésre, és nem utalt „csőd helyzetre”.

Gazdasági igazgató helyettesként csupán azt jelezte a tulajdonosok felé, hogy munkáltatói jogkör gyakorlójának hiánya miatt milyen problémákat kell megoldani illetve harmadik féllel szemben jelenleg kötelezettségvállalások akadályokba ütköznek. Mielőbbi megoldást kért a tovább gyűrűző folyamatos problémák és folyamatok tekintetében.

 

Fontos kiemelni szerinte, hogy a kialakult helyzet ellenére a Városgondozás Eger Kft. gazdálkodása stabil, nincs csőd közelben és folyamatosan fizetőképes.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló