2023. február 2., Karolina Aida

Eger ügye

#egerplusz #eger #valter attila

Sporttörténelmet írt az egri egyetem hallgatója az egyik legnagyobb kerékpárversenyen

Barna Benedek 2021.05.13. 18:08

Óriási bringás siker!

A magyar kerékpársport történetének legnagyobb sikerét érte el Valter Attila, aki a csütörtöki szakasz végén átvette a vezetést a Giro d'Italián. Ezzel övé az olasz körverseny élén álló bringásnak járó rózsaszín trikó – írja a 444.hu.

 

Az egri Eszterházy Károly Egyetem sportszervező hallgatója – aki a francia Groupama-FDJ csapatban versenyez –, az összetettben a negyedik helyen állt, és ő viselte a legjobb fiatalnak járó fehér trikót a csütörtöki, 160 kilométeres szakasz előtt. A legújabb menet egy közepesen nehéz hegy tetején végződött, és a szakasz jelentős részén szakadó eső nehezítette a versenyzők dolgát. 

 

A csütörtöki szakasz után Valter vezeti az összetettet, megelőzve olyan vetélytársakat, mint a kerékpársport utóbbi éveinek legnagyobb tehetségének tartott belga Remco Evenepoelt, és azt a kolumbiai Egan Bernalt, aki 2019-ben megnyerte a Tour de France-t, és az idei Giro legnagyobb esélyesének számít.

valter-foto

A 444 cikke szerint Valter a szakasz után, már rózsaszín trikóban azt nyilatkozta, hogy sírni tudna a boldogságtól, de arról is beszélt, hogy reggel tudatosan készült erre, mert érezte, hogy elég erősek a lábai a rózsaszín trikó megszerzéséhez.

 

Min a lap írja pénteken könnyűnek ígérkező szakasz következik, így Valter valószínűleg meg tudja őrizni a rózsaszín trikót, azonban a hétvégén már keményebb részek jönnek, ahol nagyon kell majd küzdenie, hogy további napokat tölthessen a kerékpársportban a Tour de France sárga trikója mögött a második legértékesebbnek tartott mezben.

 

Ugyanakkor a 24 éves csömöri bringás azonban mr így is hatalmasat lépett előre azután, hogy már a tavalyi Girón is kifejezetten jól szerepelt, és összesítésben a 27. helyen végzett.

 

(Képek forrása: Équipe cycliste Groupama–FDJ / Twitter)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló