2023. december 4., Borbála Barbara

Eger ügye

#eger #országgyűlési választás #választás 2022

Választás 2022: Egerben hat jelölt kerülhet a szavazólapra, már a sorrend is megvan

Barna Benedek 2022.02.25. 18:35

Pénteken sorsolták ki, milyen sorrendben követik majd egymást az országgyűlésiképviselő-jelöltek nevei.

 

A napokban megírtuk, hogy öt jelölt már összegyűjtötte az aláírásokat Heves megye 1-es számú választókerületében: előbb a kormánypártoknak és ez egyesült ellenzéknek, majd a volt jobbikosok által alapított Mi Hazánk mellett a járványszkeptikus Gődény György-féle Normális Élet Pártjának és a milliárdos Gattyán György Megoldás Mozgalmának is összejött. Előző cikkünk megjelenésekor a Kétfarkú Kutya Párt helyi országgyűlési képviselőjelöltje még gyűjtötte a szignókat, de időközben már ő is leadta azokat, és nyilvántartásba vették.

 

Így tehát összesen hat induló lesz az egri körzetben, és már azt is tudni lehet, milyen sorrendben szerepel majd a nevük a szavazólapon.

 

A sorrendet a helyi Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság sorsolta ki pénteken, és már fel is került a város honlapjára. Ezek szerint az alábbi rendben találkozhatunk majd a képviselőjelöltek nevével a szavazólapon április 3-án:

 

– Vass Veronika (Magyar Kétfarkú Kutya Párt)

 

– Dr. Pápai Ákos (Mi Hazánk Mozgalom)

 

Kacsó Sándor Béla (Megoldás Mozgalom)

 

Dr. Pajtók Gábor (Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, Kereszténydemokrata Néppárt)

 

Berecz Mátyás (Demokratikus Koalíció, Jobbik Magyarországért Mozgalom, LMP – Magyarország Zöld Pártja, Momentum Mozgalom, Magyar Szocialista Párt, Párbeszéd Magyarországért Mozgalom)

 

Nagy Ágnes (Normális Élet Pártja)

 

A jegyzőkönyv szerint egyébként két jelölt nyilvántartásba vétele még nem volt jogerős a sorsoláskor. Ha viszont közülük valakit később kihúznának a listáról, a sorrend maga akkor sem változik.

 

(Indexfotó: Sóki Tamás / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló