2022. augusztus 17., Jácint

Eger ügye

#eger #mi hazánk #országgyűlési választás #gődény györgy #választás 2022 #gattyán györgy #heves megye 1

A fideszes és összellenzéki mellett további három egri jelöltnek is összegyűltek az aláírások

Barna Benedek 2022.02.21. 17:41

Nem csak a nagy pártok színeiben indulók szállnak be az országgyűlési mandátumért folyó versenybe áprilisban.

 

Már öt jelölt összegyűjtötte az aláírásokat Heves megye 1-es számú választókerületében – számolt be hétfőn a heol.hu.

 

A Fidesz és az Egységben Magyarországért ellenzéki pártszövetség jelöltjeinek a gyűjtés megkezdésének napján, néhány óra alatt meglett a kellő számú szignó. Mint ismert, az egri körzetben a kormánypártok dr. Pajtók Gábor kormánymegbízottat, az ellenzéki összefogás pedig Berecz Mátyás korábbi várigazgatót és volt alpolgármestert, jelenlegi önkormányzati képviselőt indítják.

 

Pápai maga jelentette be, hogy hivatalossá vált az indulása

 

A nagy pártok mellett jelöltet állított a volt jobbikosok által alapított Mi hazánk Mozgalom is: az ő színeikben a jelenleg szintén önkormányzati képviselő dr. Pápai Ákos indul az országgyűlési választáson. Ő hétfőn jelentette be, hogy összegyűlt a megfelelő számú aláírás, és már hivatalosan is országgyűlésiképviselő-jelölt megyénk egyes választókerületében.

 

Lesz MEMO-jelölt is

 

A Megoldás Mozgalom elnevezésű új párt jeöltje, Kacsó Sándor Béla a a Heolnak úgy nyilatkozott: már múlthét szerdán összegyűlt a megfelelő mennyiségű érvényes aláírás. Kacsó pártját az egyik leggazdagabb magyar, Gattyán György alapította – aki a vagyona jelentős részét a főleg pornóra használt webkamerás oldalának köszönheti –, aki a digitalizáció jelszavával igyekezett kampányolni, és tagadja azt a vádat, miszerint pusztán az ellenzéki szavazatok megosztása (és ezzel a Fidesz segítése) lenne a célja.

 

Maga Kacsó a bemutatkozásában azt írta:

A vállalkozói szektorban dolgozom, több száz cég több ezer dolgozójának segítem a mindennapi munkájukat bel-és külföldön, visszajelzéseik alapján nagy megelégedettségükre. A Megoldás Mozgalomhoz azért csatlakoztam, mert azt látom, hogy a társadalom ismételten három részre szakadt.

aláírásgyűjtés-mezőkövesd-képekben-fb-
Fotó: Mezőkövesd Képekben / Facebook – Képünk illusztráció) 

Gödény pártja szintén beszáll

 

Nagy Ágnes, a Normális Élet Pártjának egri képviselőjelöltje arról tájékoztatott, hogy pénteken kapta az értesítést a választási irodától. Ő még az ajánlóívek átvátelekor az Eger Híreknek úgy nyilatkozott: szabadságot és a gyerekeknek jobb egészséget szeretnének, mert ha a gyerekek egészségesek, akkor a szülők is boldogak, így egy erős, közös nemzetet tudnak felépíteni.

 

Az őt indító párt a magyar víruszkeptikusok egyik legismertebb arcához, a járványügyi intézkedéseket rendszeresen kritizáló gyógyszerészcelebhez, Gödény Györgyhöz köthető. Gödénynek nem ez az első ilyen projektje: 2018-ban ő volt a listavezetője a Közös Nevező Pártnak, amely nem fizette vissza a 2018-ban kapott 153 millió forintos támogatását, ezért költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozás is indult ellenük.

 

Lehet még egy hatodik induló is

 

Vass Vera, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt országgyűlési képviselőjelöltje a heol.hu megkeresésére elmondta, nagyjából a szükséges mennyiség kétharmadánál tartanak, így folytatják a szignók gyűjtését. Péntekig az egri autóbuszállomás mellett lesznek délelőttönként. 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló