2021. november 28., Stefánia

Eger ügye

Vajon mikor lehet végre balra kanyarodni Egerben a Katona téri parkolóház kijáratánál? – VIDEÓ

EÜ/Domán Dániel 2019.11.30. 00:00

Az egri vagyonkezelő szerint is ésszerű lenne a változtatás, de egyelőre megállt az ügy. Sok autós hagyja figyelmen kívül a tiltást.

 

Az egri autósok jelentős része áll értetlenül a Katonai téri parkolóház kijáratának forgalmi rendje előtt: tábla tiltja ugyanis a balra történő kihajtást, a távozó sofőrök csak jobbra kanyarodhatnak. A helyszínen készített videónk tanúsága szerint több autós is zavartan szembesül a balrakanyarodás tilalmával, sőt, van, aki figyelmen kívül hagyja a tiltó táblát. Az már csak hab a tortán, hogy a videó tanúsága szerint az erre járó autósok sokszor nem lassítanak a zebra előtt, és csak éppen hogy elkerülik az átkelő gyalogosokat. (A videót Brad Pitt és Leonardo DiCaprio kommentálásával nézhetik meg :) )
A Sirokon élő Kárpáti Endre maga is észlelte a problémát, majd a Heolon számolt be észrevételeiről és megoldási tervéről. Kárpáti szerint a parkolóház kihajtási oldalánál forgalombiztonsági szempontból a balra kanyarodás engedélyezése kézenfekvőbb és biztonságosabb megoldás lenne a jelenleginél. Ha a jármű vezetője betartja a szabályokat, sokszor akadályozza a forgalmat és saját magát veszélyezteti. A jobbra kanyarodással ugyanis olyan utcába terelődik a parkolóház forgalma – Knézich Károly utca –, ahol a kórházi forgalom és parkoló keresgélése miatt egyébként is túl sűrű a forgalom. Itt még inkább veszélyes a gyors áthaladás, mintha az ember az eszére hallgatva visszafordulna. Kárpáti szerint ha a parkolóházból legálisan balra kanyarodhatnának az autósok, ­behajtási torlódás nem keletkezne.

 

A siroki férfi 2019 augusztusában fordult először az egri önkormányzati vagyonkezelőhöz, az EVAT Zrt.-hez. A cég először a megyei kormányhivatalhoz irányította, mert úgy ítélte meg, nem rendelkezik feladat- és hatáskörrel a forgalmi rend megváltoztatására annak ellenére, hogy közterületről van szó, ami felett az önkormányzat rendelkezik.

 

Idén július 19-én Kárpáti ismételt levélben kereste fel az EVAT Zrt.-t és az egri önkormányzat Városüzemeltetési Irodáját, amire választ is kapott. A levélből kiderült, hogy az EVAT Zrt. új vezetése megvizsgálta a felvetést és a problémát, ezzel összefüggésben részletes jogi álláspontot alakított ki: az EVAT Zrt. álláspontja szerint a panaszos felvetése logikus, megoldható.

 

Az önkormányzati cég azonban továbbra sem intézkedik saját hatáskörben. A válaszlevél szerint eddig is minden, a cég részéről tehetőt megtettek és megtesznek a jövőben is a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező hatóság felé, hogy az ügy mindenki számára megnyugtatóan záródjon.

 

Tönkreteszik a Csokonai-Mindszenty utcát és lakóit a száguldozó autósok

Rengeteg személy- és teherautó kerüli el a Hajdúhegy kertvárosi részén az egri dugókat, amivel veszélyeztetik az itt lakók életét. Egy csatornafedél melletti betonrész besüppedésére figyelhettek fel a környéken járók szombat reggel a Csokonai Mihály utca végében.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló