2022. augusztus 10., Lőrinc

Eger ügye

#egerplusz #eger #felújítás #egészségház utca #eszterházy károly katolikus egyetem #toronyház

Újjászületik az egri Egészségház utcai toronyház, év elején kezdhetik az egyetemi épület felújítását

Barna Benedek 2021.12.29. 13:39

Látványosnak ígérkezik a változás.

 

Még az év elején adtunk hírt róla, hogy megújulhat az egri egyetemhez tartozó, Egészségház utcai toronyház. A "B" jelzésű egyetemi épület újjászületését nemrég, az intézmény ézváró sajtóeseményén is beharangozták, most pedig az Eszterházy közösségi oldalán tájékoztattak a beruházásról.

 

Mint írták, az egyetem sikeres pályázati munkájának köszönhetően megvalósul a Leányka úti egyetemváros, valamint a belvárosban álló "B" épület energetikai fejlesztése. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával hat egyetemi épület energetikai korszerűsítése válik lehetővé, a mintegy 1,5 milliárd forintos beruházássorozat januárban kezdődik.

Minden egri polgár, aki a városban jár, találkozni fog a fejlesztéssorozat leglátványosabb elemével, hiszen az Egészségház utcai „B” épület üvegezésének teljes cseréje is szerepel a projektben

– írták.

egyetem-egészségház-u
Kép forrása: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem / Facebook

Ezen kívül a beruházás részeként a lapostetőt hőszigetelik és napelemeket szerelnek a toronyház-jellegű egyetemi ingatlanra, továbbá az épületben kazáncsere, a fűtési és légkezelő rendszer korszerűsítése valósul meg.


A posztban emlékeztettek, hogy a egyetem Leányka úton található, "C" épülete Magyarország első, felújított és közfunkciót ellátó aktív háza, azaz több energiát termel, mint amennyit fogyaszt. A mostani, 1,5 milliárdos projekt révén pedig folytatódik a fejlesztés a fenntarthatóság és a zöld gondolat jegyében, ezzel ismét jelentős lépést tesz előre az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló