2024. június 22., Paulina

Eger ügye

#egerplusz #eger #érsekkert #odú #egri fertálymesteri testület

Új madárodúkkal gazdagodott az egri Érsekkert – VIDEÓ

Barna Benedek 2022.02.22. 19:05

Az egri fertálymesterek és a Madártani Egyesület tagjai helyezték ki az új otthonokat az érsekkert madarainak.

 

A 16 új fertálymester avatását követően az elmúlt hétvégén megtartotta idei első, közös családi programját az Egri Fertálymesteri Testület. Az esemény részeként odúkat helyeztek el az érsekkerti fákon a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szakmai segítségével – számolt be a TV Eger.

 

Várkonyi György főkapitány a tévének nyilatkozva elmondta: fontos számukra a környezetvédelem, ezért akarták kihelyezni az érsekkerti fákra a mesterséges odúkat, amelyeket a Mezőségből kaptak. A fertálymesterek kétféle odút helyeztek ki, így a kisebb és nagyobb testű madarakat is új otthonok várják.

 

 

A napokban az Egererdő is létrehozott egy új odótelepet, ők az  egri Berva-völgy közelében. Egyúttal arra is felhívták a figyelmet, hogy bárki részt vehet a madaraknak szóló "otthonteremtési programban", ehhez segítségként felsorolták az odúkihelyezés szempontjait.

 

Az MME pedig szintén néhány napja figyelmeztetett arra a hamarosan kezdődő költési időszak előtt, hogy a széncinegék hajlamosak beköltözni a postaládákba, ami mesterséges odúk kihelyezésével megelőzhető.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló