2023. december 9., Natália

Eger ügye

#egerplusz #eger #fertálymesterek

Felavatták Eger új fertálymestereit – FOTÓK

Barna Benedek 2022.02.06. 12:07

A városházán tettek esküt és öltötték fel a százráncú köpenyt.

 

A hagyományokhoz hűen Szent Apollónia napjához közeli szombaton avatják a fertálymestereket Egerben. Tavaly a járvány miatt elmaradt a szertartás, ám idén ismét új negyedmestereket avattak a városháza dísztermében szombaton délelőtt – számolt be a heol.hu.

fertálymesterek4

A fertálymester avatás előtt a Bazilikában Lengyel Gyula atya celebrált szentmisét, ezt követően az ünneplők lovaskíséret mellett átvonultak a városházára.

"Egyéves hivatalotok most kettő esztendőre sikerült, ám most véget ér. Ma átadjátok a szolgálatotokat, a százráncú köpenyt és a szalagos botot, s mostantól a kiérdemelt negyedmesterek táborát erősítitek" – szólt a tavalyelőtt felavatott fertálymesterekhez Várkonyi György főkapitány, aki úgy fogalmazott, hogy 2020 és 2021 a bizonytalanság évei voltak, amikor az ijedtség, a félelem befészkelt a szívekbe, rombolta a lelket, megnemértést szült, és ez feszegette a közösséget összetartó erőt. "Ennek ellenére sikeresen helyt álltatok. Két éve ismeretlenül készültetek az új feladatotokat megismerni" – hangsúlyozta.

fertálymesterek2

A főkapitány a felavatandókhoz fordva azt mondta: "Eltökéltek vagytok a jobbításra, tudjátok, hogy a világot őrizni és művelni kell, nem kifosztani, tönkretenni. Tudjátok, hogy a jövő a múlton alapul. Most egy szeretetközösség fogad be benneteket".

fertálymesterek3

A köszöntő után Buda Péter atya, a testület hitbéli alelnöke kommendálta a város főbírájának gráciájába az avatandókat, akik ezt követően Mirkóczki Ádám polgármester előtt tettek esküt, majd a főkapitány felavatta a megyeszékhely új negyedmestereit, akik felöltötték a százráncú köpenyt és átvették a szalagos botot. A városvezető köszöntőjében hangsúlyozta: szent küldetése a fertálymesteri testületnek a társadalomszervező erő, az értékmentő illetve teremtő misszió. Végül a tizenhat új fertálymester átvette oklevelét is.

fertálymesterek1

Az új fertálymeterek: Dr. Vas István tanár, Hágen István Zsolt logisztikus, Belkovics Zoltán magán énektanár, Jóna Lajos Attila informatikus, dr. Ungvári Tamás jogász, dr. Martinecz Gergely jogász, Oláh Levente logisztikus, Zelei Attila vállalkozó, Nagy Ádám testnevelő tanár, Kühne Gábor újságíró, Fülöp Géza Attila vállalkozó, Veres Gábor növényvédő, Molnár Csaba villanyszerelő mester, Molnár Ferenc tanár, Havasi Róbert pedagógus illetve Paál István.

(Képek forrása: Pajtók Gábor Facebook-oldala)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló