2024. június 15., Jolán Vid

Eger ügye

#fejlesztés #berva völgyi idősek otthona

Új főzőkonyhát vehettek át az Idősek Berva-Völgyi Otthonában

Csarnó Ákos 2023.03.21. 16:06

 

Átadták az Idősek Berva-Völgyi Otthonának új főzőkonyháját, ahol áprilistól 400 adag meleg étel előállítására lesz lehetőség, ellátva ezzel nemcsak az idősotthon, hanem az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény többi ellátottjainak igényeit is - tájékoztatott az egri önkormányzat a hivatalos közösségi oldalán.

 

Külvári Anikó, az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény vezetője hozzátette, a hajléktalan- ellátás, az értelmi fogyatékosok, valamint az idősek nappali intézménye mellett naponta kétszáznál is több szociális ebédet és vacsorát tudnak majd biztosítani.

 

 

fotó: Eger Város Hivatalos Oldala

 

Az Idősek Berva-völgyi Otthona 1994. július 1-jén nyitotta meg kapuit az Egerben élő, teljes ellátásra szoruló idősek előtt.

 

Az otthon 2019. szeptember 11-ig 100 adagos konyhát üzemeltetett, de addigra már elkerülhetetlenné vált a több, mint 25 éves főzőkonyha teljes felújítása.

 

Az átépítés ideje alatt a konyha tálalókonyhaként üzemelt, az idősek étkeztetését külső beszállítók segítségével oldották meg.

 

Mirkóczki Ádám polgármester elmondta, a város kiemelt figyelmet fordít a megfelelő idős és szociális ellátásra. Kiemelte, hatalmas eredmény, hogy egy ilyen válsággal terhelt időszakban az önkormányzat saját erőből tudta megvalósítani a 110 millió forintos beruházást.

 

Földvári Győző önkormányzati képviselő, intézményi ügyeket felügyelő önkormányzati biztos megköszönte az EKVI munkatársainak segítségét, akik nélkül nem valósulhatott volna meg a konyha modernizálása.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló