2021. május 11., Ferenc

Eger ügye

#egerplusz #eger #hétvége #nyitás #teraszok

Terasznyitás: az egri vendéglátósok rajtra készek lesznek hétvégére

2021.04.22. 18:01

Zajlik a készülődés a belvárosban és a Szépasszonyvölgyben is, sok helyen már az utolsó simításokat végzik.

Orbán Viktor múlt szerdán jelentette be, hogy amint elérjük a 3,5 millió beoltottat, újra kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Bár akkor úgy számoltak, hogy ez akár hét közepén is megtörténhet, végül szombaton jöhet majd a nyitás. A Kormányinfón csütörtökön az is kiderült, hogy egyúttal a kijárási korlátozást kitolják: este fél 11-re módosul.

 

A lazításról rendelkező kormányrendelet értelmében a teraszok, kerthelyiségek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartókodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen. A védelmi intézkedések betartására pedig oda kell figyelniük az üzemeltetőknek és a vendégeknek egyaránt, mert komoly büntetésre számíthatnak szabályszegés esetén (a részleteket ebben a cikkünkben olvashatja).

 

A TV Eger friss riportja szerint a hevesi megyeközpont vendéglátósai már nagy erőkkel készülnek a hétvégére a belvárosban és a Szépasszonyvölgyben egyaránt, az asztalok nagy részét már kihelyezték. A tévének nyilatkozók szerint Egerben munkaerő-probléma sem lesz. További részletek a TV Eger beszámolójában:

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló