2024. július 21., Dániel Daniella

Eger ügye

#eger #gárdonyi géza színház #kompenzáció

A Gárdonyi Géza Színháznak is jut majd az Egernek megítélt kompenzációból

Barna Benedek 2021.05.14. 16:57

A teátrum most nehéz helyzetben van, emiatt nem tudnak elmaradt előadásokat pótolni, de már készülnek a következő évadra.

A járvány miatt félbeszakadt előző évad műsorára alapozó, ám új elemeket is tartalmazó szórakoztató szezont tervez ősztől az egri Gárdonyi Géza Színház

– közölte Blaskó Balázs igazgató a teátrum pénteki sajtótájékoztatóján az MTI beszámolója szerint.

 

Az intézményvezető elmondta:

a fenntartó helyi önkormányzattal és az Emberi Erőforrások Minisztériumával egyetértésben nehéz gazdasági helyzetükre való tekintettel nem lesz lehetőségük pótolni az elmaradt előadásokat, ezért a jövő évad műsorterve a tavaly novemberben félbe szakadt előzőre épül. A tavaly ősztől idén tavaszig tervezett öt helyett azonban hat bemutatót láthat majd a közönség.

Az első nagyszínpadi bemutató októberben A nagymama című vígjáték lesz Blaskó Balázs rendezésében. A folytatásban színre viszik A montmartre-i ibolya című operettet Halasi Imre rendezésében, a Pletykák című bohózatot Frigyesi András rendezésében, majd A fizikusok című komédiát Kiss József állítja színpadra, Sisi címmel pedig romantikus táncjátékot mutat be Topolánszky Tamás koreográfiájával a színház GG Tánc Eger nevű tánctársulata. A nagyszínpadi premierek sorát jövő tavasszal az Aranyrandevú című romantikus retrokomédiája zárja.

 

A gyerekeknek szóló előadások között a Babszem Jankó Gyermekszínházzal közösen mutatják be Grimm két mesejátékát: a Rigócsőr királyfit és A széttáncolt cipellőket. Emellett ugyancsak az említett együttműködés gyümölcseként láthatják a legifjabb nézők A rátóti csikótojás című népmesét.

szinhaz-facebook
Kép forrása: Eger Város Hivatalos Oldala / Facebook

Blaskó Balázs kitért arra is, hogy a stúdiószínpadon ősszel újra megtartják az Egri Stúdiószínházi Táncfesztiváltó. Ezen kívül ott a Tikk-takk. bumm című musicalt és a Páratlan páros 2 - Klikk! című komédiát láthatja majd a közönség.

 

A visszaváltott bérletek tulajdonosainak jelentkezését mielőbb várják, ha szeretnék korábbi helyüket megtartani, hiszen hétfőtől megnyitják a szabad bérletes helyek foglalásának lehetőségét. A vissza nem váltott bérletek a következő évadra változatlan feltételekkel érvényesek.

 

A sajtótájékoztató Minczér Gábor is jelen volt, aki úgy nyilatkozott, hogy szerinte az új évadban is színvonalas előadásokra számíthatnak a Gárdonyi Géza Színházba látogatók

Az alpolgármestert az intézménynek a jelentős fenntartói forráselvonás miatt kialakult nehéz anyagi helyzetéről kérdezték, amivel kapcsolatban elmondta: a színház működtetésére is jut majd a kormány által ígért kompenzációból.

(Indexfotó: Gárdonyi Géza Színház Facebook-oldala)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló