2023. március 30., Zalán

Eger ügye

#eger #csőtörés #töviskes tér #heves megyei vízmű

Szabálytalan parkolók miatt szívtak a vízhiánnyal a Töviskes tér lakói

Kovács Dávid 2022.03.19. 14:54

Több épület lakói is víz nélkül maradtak a felsővárosi csőtörés miatt. A megyei vízmű már péntek este orvosolta volna a problémát, de útban volt néhány autó. Aztán szombat reggelre még rosszabb lett a helyzet.
Ahogy korábban írtuk, szombat reggelre látványos csőtörésre ébredhettek az egri Töviskes tér lakói, amely során óránként 300 köbméter víz folyhatott el, több épület is elázott. Ideiglenesen több épület lakói is víz nélkül maradtak, a helyszínre két lajtos kocsi is érkezett.
 
Áll a víz az egri Töviskes téren (Fotó: olvasónk, Rita)
 
"A víz a Töviskes tér 1. és 4. között mindent - garázsokat, tárolókat is - elöntött. Húsz centi magasan állt bent a lépcsőház alagsorában" – közölte telefonon az Egri Ügyekkel a Töviskes tér egyik lakója szombat reggel. Valamivel később, egy óra környékén a Heves Megyei Vízmű Zrt. arról tájékoztatta a portálunkat, hogy a csőtörést elhárították, az ivóvízszolgáltatás is helyreállt.
 
Ekkor kaptunk a lehetőségen, és az esettel kapcsolatban újabb kérdéseket tettünk fel a megyei vízműnek. Többek között arra voltunk kíváncsiak, hány háztartást, épületet érinthetett, valamint mennyi ideig tartott az ideiglenes vízhiány, illetve sikerült-e kideríteni, hogy mi okozta a csőtörést. A válaszból kiderült, a vízmű már péntek este tudott a Töviskes téri szivárgásról, meg is jelentek a helyszínen, ám a szabálytalanul parkoló autók miatt nem tudtak nekilátni a probléma orvoslásának. A galibát valószínűleg tényleg az okozhatta, hogy valaki nekitolatott egy tűzcsapnak.
A bejelentés úgy érkezett péntek este, hogy feltehetően nekitolattak a tűzcsapnak, és szivárog a víz. Helyszínre vonultunk, de a tűzcsap védőtávolságát nem betartva autók parkoltak közvetlen a tűzcsap mellett
– válaszolt kérdéseinkre a Heves Megyei Vízmű Zrt. készenlétvezetője, Imre Tamás.

A vízmű ezután felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, hogy segítsenek nekik a problémában leginkább érintett autók tulajdonosainak felkeresésében. Ám csak két távolabbi autó tulajdonosát érték el, így a hibaelhárítást nem tudták megkezdeni. Szombatra virradóra azonban még nagyobb galiba keletkezett.
Reggel 6 óra magasságában nagyobb hiba keletkezett, és miután az autók elálltak a helyszínről, azonnal megkezdtük a hibaelhárítást. (...) A Töviskes tér 1-12 számig esett ki a szolgáltatásból. A fogyasztóink szíves elnézését kérjük, és köszönjük türelmüket
– közölte velünk Imre Tamás készenlétvezető.
 
Ahogy korábbi cikkünkben is írtuk, az érintett lakóépületekben délután egy órára sikerült visszaállítani a vízszolgáltatást.
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló