2023. március 21., Benedek

Eger ügye

#eger #csőtörés #mekcsey utca

Rövid idő alatt csaknem 500 köbméter ivóvíz folyt el a Mekcsey utcai csőtörés miatt

Kovács Dávid 2022.05.29. 13:30

A Heves Megyei Vízmű elárulta, miért ázott el az utca szombat délután.

 

Szombaton délután csőtörés nehezítette a közlekedést az egri Mekcsey utcában, ahol rövid idő alatt nagy mennyiségű víz árasztotta el a forgalmas utcát, derült ki a Heol cikkéből.

 

Vasárnap reggel a megyei hírportál megkeresésére a Heves Megyei Vízmű Zrt. a probléma okáról és kezeléséről is nyilatkozott. Bárdos Zsolt üzemvezető főmérnök közlése szerint lakossági bejelentések is érkeztek a csőtörésről, de a társaság is észlelte az Almagyar dombi ivóvíztározómedence ellátási területén történt jelentős vízelfolyást és nyomáscsökkenést.

 

Ezt követően a vízmű munkatársai a gyorsan a helyszínre siettek, ahol megkezdték a hibás csőszakasz kiszakaszolását, a Petőfi téri vízműgépház üzemi paramétereinek átállítását, a vízkormányzás változtatását.

A helyszíni vizsgálat során megállapították, hogy a Kertész utca - Maklári út - Mekcsey utca felújításához kapcsolódó, egri önkormányzat tulajdonában lévő, víziközmű rekonstrukciók között elvégzett csőbehúzassal felújított és a korábban felújított 400 milliméter átmérőjű csőszakasz összekötésénél keletkezett a hiba. A hiba következtében rövid időn belül közel 500 köbméter ivóvíz folyt el. Munkatársaink a felújításhoz kialakított víztermelési, vízkormányzási módra állították vissza a Petőfi téri vízművet, ezzel biztosítva a térség folyamatos ivóvízellátását

– közölte Bárdos Zsolt.

 

A vízmű válaszából az is kiderül: a rekonstrukciót végző vállalkozó soron kívül, már a jövő héten elvégzi a hibás csőkötés cseréjét, ez azonban nem érinti majd az ivóvízellátást, nem jár sem vízhiánnyal, sem nyomáscsökkenéssel.

 

(Indexkép: Google Maps / pillanatkép)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló