2022. július 5., Emese Sarolta

Eger ügye

#egerplusz #eger #markhot ferenc kórház #pro sanitate-díj

Állami kitüntetést kapott az egri Markhot Ferenc Kórház reumatológusa

Barna Benedek 2021.11.04. 11:32

Dr. Nagy Katalin munkáját, oktató és tudományos tevékenységét Pro Sanitate-díjjal ismerték el.

 

Pro Sanitate-díjat vehetett át Dr. Nagy Katalin főorvosnő, a Markhot Ferenc Kórház reumatológusa, balneológusa. A főorvosnőt a kórházban végzett munkája, oktató és tudományos tevékenysége alapján találták a kitüntetésre méltónak – számolt be az egerhirek.hu a kórház közlése nyomán.

 

A rangos szakmai elismerést október 26-án Budapesten, a Pesti Vigadóban adta át Rétváry Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Dr Nagy Katalin - tveger - yt
Kép forrása: TV Eger / YouTube

 

A méltatásban elhangzott: Dr. Nagy Katalin PhD életútja, szakmai munkássága jelzi az orvoslás és a betegek iránti elhivatottságát. Környezetét, munkatársait megbecsüli, fejlődésüket segíti, a velük folytatott szakmai viszonyt fontosnak tartja az eredményes gyógyító munka érdekében. Kutató munkássága, tudományos tevékenysége a reumatológia, azon belül is különösképpen a balneológia terén  országosan és európai szinten is elismerésre méltó.

 

Dr. Nagy Katalin munkásságát nemrég a szakma is díjazta: a Magyar Reumatológiai Egyesülettől szeptemberben Belák Sándor Emlékérmet kapott

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló