2024. május 24., Eszter Eliza

Eger ügye

#oroján sándor #városháza #választás2024eger

Oroján Sándort polgármesternek?

Csarnó Ákos 2023.11.19. 19:15

Ő a harmadik hivatalos polgármester-jelölt.

A Momentumos Jánosi Zoltán és a DK-ás Balázs Miklós után - noha valószínűleg többen is indulmni fognak még - a hramadik hivatalos polgármester-jelölt neve is előkerült. Más kérdés, hogy ez csak "politikai zsarolás" lesz a Fidesz felé, vgy tényleges indulás is, ugyanis ilyen politikai múlttal Egerben polgármester nem lesz senki. Ha csak nem egy komoly játékot látunk - de erről majd egy újabb cikkben írunk.

 

Bejelentkezett az Egerért Most Egyesület, mely képviselő-jelöltjeivel és polgármester-jelöltjével indul a 2024-es önkormányzati választáson. A Fidesz-közeli ál-egyesület elnöke Kovács-Ferencz László, polgármester-jelöltjük pedig Oroján Sándor, ex-fideszes, mostanra független egri önkormányzati képviselő, aki korábban a Fidesz-KDNP frakcióvezetője volt az egri Közgyűlésben.

 

 

fotó: Egerért Most Egyesület facebook

 

Idén októberben alakult a jelenleg 50 tagot számláló Egerért Most Egyesület. Az egyesület elnöke Kovács-Ferencz László, az Egri Kertvárosért Civil Társaság vezetője (ez a társaság volt az elkerülő út ügyében kezdeményezett alírásgyűjtés kezdő motorja). Az egyesület alelnöke Ábry Zoltán vállalkozó, az Utcazenészek Versenye Eger könnyűzenei fesztivál főszervezője, valamint dr. Urbán Lujza vállalkozó.

 

Az egyesület elnöke egyben bemutatta a polgármester-jelöltjüket is, Oroján Sándort.

 

„Nagyon megtisztelő, hogy egy ilyen sokszínű civil közösség tagja lehetek és a tapasztalataimmal tudok hozzájárulni ennek a csapatnak a munkájához – mondta Oroján Sándor.

Az a célunk, hogy az egri közbeszéd középpontjába visszahelyezzük Egert, mert úgy érezzük, hogy a közéleti csatazajban elsikkadt. Az tart minket össze, hogy nagyon szeretjük a várost és szeretnénk, hogy sokkal jobban fejlődjön, mint most. Szeretnénk, ha lenne egy párbeszéd arról, hogy mit kellene tenni. Az egriekkel szeretnénk egy valódi választási programot megalkotni és ezt követően teljes csapattal képviselni ezt a programot. Szeretnénk, ha Eger elindulna újra felfelé - fogalmazott a polgármseter-jelölt.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló