2021. April 14., Tibor

Eger ügye

#mirkóczki ádám #oroján sándor #ítélet #per #választási csalás #becsületsértés

Az egri Fidesz-vezér nem nyugszik bele, hogy a polgármester pert nyert ellene

2021.4.7. 8:28

A Kúriához fordul Oroján Sándor.

Kedden számolt be róla az Egri Ügyek, hogy Mirkóczki Ádám polgármester jogerősen is pert nyert Oroján Sándor ellen. A fideszes frakcióvezető azért tett feljelentést, mert a polgármester a közgyűlésen választási csalónak nevezte, miután az egri városházán a helyi választókat név szerint felsoroló Kubatov-listát találtak (a listázásról tavaly az Egri Ügyek adott hírt, ebben a cikkben). Oroján szerint szerint a városvezető a közgyűlésen tett kijelentéseivel megsértette az ő személyiségi jogát, becsületét és jó hírnevét, a bíróság azonban első fokon elutasította a kérelmét, és ezt a döntést helyben hagyta a másodfokú ítélet.

 

Mirkóczki Ádám polgármester közleményben azt írta, hogy az ítélet értelmében "jogsértés nélkül lehet Oroján Sándort és frakciótársait választási csalóknak nevezni". Időközben az egri Fidesz-vezér is reagált a bírósági döntésre: közösségi oldalán arról írt, hogy azért perelte becsületsértésért a polgármestert, mert ő bizonyítottan nem követett el választási csalást (a listázás ügyében való nyomozást korábban azzal az indoklással szüntették meg, hogy semmilyen jogszerűtlenséget nem találtak – a szerk.), és úgy véli, "senki sem köteles tűrni, hogy bűnözőnek nevezzék", ő ilyet mással sosem tett.

 

"A bíróság eddig elsőfokon és másodfokon is kimondta, hogy a polgármester csak a véleményét mondta, amikor törvénysértőnek nevezett, és ezt a vélemenyt köteles vagyok tűrni. Akkor is tűrnöm kell, ha nem igaz, a vélemény igazságtartalmával ugyanis nem foglalkoznak" – írta Oroján Sándor, aki szerint "a polgármester alaptalan vádaskodása éppúgy szégyen, mint az igazságszolgáltatás fenti esete".

 

A Fidesz-frakcióvezető közölte: a Kúriához fordul az ügyben.

oroján sándor

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló