2024. április 19., Emma

Eger ügye

#eger #oroján sándor #farkas attila

Oroján Sándor az egri városvezetésnek: Szétestetek, mint egy kiszuperált Babetta

Kovács Dávid 2022.05.27. 14:16

A fideszes frakcióvezető kíméletlen erővel állt bele Mirkóczki Ádám egyik alpolgármesterébe.

 

Oroján Sándor, az egri Fidesz-KDNP frakcióvezetője egy Chuck Norris-i pörgőrúgás erejével ment neki a posztja alatt felbukkanó Farkas Attila alpolgármesternek.

oroján-fb
Oroján Sándor a csütörtöki közgyűlésen (Fotó: Oroján Sándor / Facebook)

Ahogy mi is beszámoltunk róla, csütörtökön újabb maratoni hosszúságú, estébe nyúló közgyűlésre került sor az egri városházán, Császár Zoltán már délelőtt jelezte, hogy csak az erős idegzetűek maradjnak az ülésteremben, szerinte még egy gyilkossági ügy kihallgatása sem okoz annyi stresszt, mint az, ami a legjobbjaink a helyi képviselők között történik.

 

A fideszes politikus a közgyűlés végéhez közeledve a hivatalos Facebook-oldalán pontokba szedve foglalta össze a nap legfontosabb eseményeit, amelynek kommentfolyamában hamarosan Farkas Attila alpolgármester is megjelent. "És sikerült újabb megállapodást kötnöd az MSZP egri elnökével, ezt mindig kifelejted a sikerkommunikációból!" – üzente a polgármesterrel ezúttal is sokat kakaskodó frakcióvezetőnek.

 

Oroján erre nem várt terjedelemben és erővel reagált: a válasza szerint Farkas Attilának "halványlila, kiegészítő segédfogalma" sem lehet arról, hogy ő kötött-e bármiféle megállapodást bárkivel is. "Se fogalmad, se közöd - jegyzem meg mellékesen. Azt gondolsz, amit akarsz arról, hogy mikor miért szavaz hasonlóan pár olyan képviselő, akik az ügyet nézik, és nem azt, hogy ellenfelei vagyunk egymásnak a múltban és a jövőben egyaránt" – írta.

 

De a komment legerősebb része még csak ezután következett:

Nem kampány van, nem lövészárkokban kéne lövöldözni a másikat, hanem a városért dolgozni, Eger érdekét nézni. Ti meg kezdjétek el feldolgozni, hogy szétestetek, mint egy kiszuperált Babetta, és baromira senki nem fog a kormányváltás reményében asszisztálni a pökhendi hatalomgyakorlásotokhoz. Ideje lejönni a pulpitusról, leszállni a magas lóról, és elkezdeni emberszámba venni a megválasztott képviselőket, különben ülésről ülésre rácsodálkozhattok majd, hogy nem támogat titeket a lőtéri kutya se csak azért, mert ti igazat adtok saját magatoknak. Azok az idők elmúltak - hála a Jóistennek, akiben mellesleg úgyse hisztek.

Oroján az üzenetet azzal koronázta meg, hogy a mondandója végén még egy puszis emojit (😘) is elhelyezett – amit akár jóéjtpuszinak is szánhatott, ezt még nem sikerült eldöntenem.

 

Farkas Attilának ezután már csak egy rövid reakció futotta ("Nekem nincs lila gőgöm erről, de az AH-nak van!"), aztán – legnagyob bánatomra – elhalt a társalgás.

 

Oroján Sándort a csütörtöki közgyűlésen egyébként a másik alpolgármester, Minczér Gábor is előszeretettel kóstolgatta, egyik korábbi cikkünk nyomán többször is Startup Sanyiként emlegette.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló