2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#eger #orbán viktor #országgyűlési választás #kampány #választás 2022

Orbán Viktor titokban Egerbe látogatott (FOTÓ)

Barna Benedek 2022.03.30. 14:53

Nem verték nagydobra az érkezését.

 

Már csak néhány nap van a választásokig, és április 3-a közeledtével a Fidesz és az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség is elkezdte csúcsra járatni a kampányait. A mozgósítás részeként a kormányfőjelöltek is az országot járják, de – mint arról a Telex cikke beszámolt – az ellenzéki Márki-Zay Péterrel ellentétben Orbán Viktor lényegében teljes titokban teszi ezt: a kormányfő kampányeseményeit jó ideje nem hirdetik meg nyilvánosan.

 

Szerdán a miniszterelnök Egerben is megjelent, amit szintén nem vertek nagydobra, így a szélesebb közönség Oroján Sándor Facebook-posztjából értesülhetett róla (cikkünk megjelenésekor még a Fidesz helyi szervezetének és képviselőjelöltjüknek, dr. Pajtók Gábornak a közösségi oldalán sem számoltak be az eseményről, és Orbán saját oldalán sincs nyoma). A közzétett fotó alapján a Bolyki Pincészetnél szólt közönségéhez Orbán:

 

 

Néhány napja a jelenlegi miniszterelnök kihívója is városunkban járt, az ő utcafórumát azonban nyilvánosan is meghirdették, az ellenzék videóval is tudósított róla (a Márki-Zay egri kampányrendezvényéről írt beszámolónk ITT olvasható).

 

Emlékezetes, hogy Orbán Viktor a 2018-as országgyűlési választás előtt is ellátogatott Egerbe, hogy Pajtók elődje, Nyitrai Zsolt mellett kampányoljon. Az a látogatás a kormányfő szinte szállóigévé lett "Mosógépet könnyebb eladni, mint téged!" mondata miatt vált híressé.

 

Frissítés: nem sokkal cikkünk megjelenése után Orbán Viktor Facebook-oldalán is megosztottak egy fotót az egri látogatásról, a "Hajrá, Eger! Hajrá, Pajtók Gábor!" mondatok kíséretében. Pajtók Gábor saját fotó helyett a kormányfő oldaláról oszotta meg ezt a képet, megköszönvea miniszterelnök látogatását és biztató szavait:

 

 

Frissítés2: időközben érkezett egy beszámoló is az eseményről, így az is kiderült, miről beszélt a miniszterelnök, továbbá kaptunk egy fotót, amelyeken a beállíott fotókkal ellentétben az is látszik, hogy Orbán egy széken állva beszélt a megjelentekhez (az elhangzottakról szóló összefoglalónkat és a képet ebben a cikkünkben találja).

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló