2021. April 11., Leó Szaniszló

Eger ügye

#eger #koronavírus #fertőzöttek #nyitrai zsolt

Nyilvános lett: ennyi aktív koronavírus-fertőzött van Egerben és Heves megyében

2021.3.26. 11:10

A járvány kezdete óta 14 609 Heves megyében tartózkodó fertőzöttet regisztráltak. Jelenleg 2591 aktív koronavírusos beteg van megyénkben, Egerben pedig 510 a fertőzöttek száma. Megyénkben a jövő hét szerdáig tartó oltási hét végére 55 ezer lesz azoknak a száma, akik legalább az első oltásukat megkapták, közülük 11 ezer fő a második oltását is megkapja ekkorra – tájékoztatta a Heolt pénteken Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott.
 
Nyitrai közlése szerint Heves megyében az átoltottság az országossal megegyező módon meghaladja a 17,5 százalékot. A járvány harmadik hulláma még nem ért véget, de bizakodásra ad okot, hogy a vizsgált szennyvízmintákban több városban is stagnálást és enyhe csökkenést mutat a koronavírus örökítőanyaga.
 
Nemrég a képviselő tájékoztatóin elhangzott adatok alapján elkészítettük Eger és a megye járványgörbéit, amelyeket most a pénteken közölt újabb számokkal frissítettünk:
3-26-heves-járványgörbe
3-26-egri-járványgörbe
Nyitrai Zsolt szerint a betegek átlagéletkora csökkent, sok közöttük a fiatal. A járvány megfékezésének egyetlen eszköze az oltás, amirefolyamatos a regisztráció. A fertőzöttségi adatok alakulása miatt a kormány döntése értelmében a bölcsődék, az óvodák és az iskolák április 19-én nyithatnak ki, amennyiben a beoltottak száma eléri a 2,5 milliót. Azok a tanárok és óvónők, akik regisztráltak az oltásra, még az intézmények nyitása előtt megkapják a vakcinát.
 
Arra is kitért, hogy elindult az az internetes felület, ahol a regisztrált, de eddig be nem oltott személyek TAJ-szám és születési dátum megadása után lekérdezhetik, hogy sikeres volt-e a regisztrációjuk (a felület IDE KATTINTVA érhető el). Akinek a honlap megerősíti, hogy van regisztrációja, annak nincs teendője. Aki viszont több hete regisztrált, de a rendszer szerint még nem érkeztekbe az adatai, az valószínűleg tévesen vagy hiányosan adta meg azokat. Ez esetben a regisztráció megismétlésére van szükség. Amennyiben valaki a értesítőjében tapasztal téves adatot, akkor az adatvedelem@neak.gov.hu e-mail címen illetve az ingyenesen hívható 1818-as telefonszámon van lehetőség annak javítására.
nyitrai zsolt mti 2
 
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló