2021. június 24., Iván

Mindenki ügye

#kijárási korlátozások #orbán viktor #nyár #járványügyi intézkedések

Orbán: esténként 22 óráig tolhatják ki a kijárási tilalom kezdetét, de szabad nyarunk lesz

ugytudjuk.hu 2021.03.26. 08:12

A miniszterelnök szokásos rádióbeszédében kisebb enyhítésekről beszélt.

Szokásos péntek reggeli interjúját adta a Kossuth Rádióban Orbán Viktor. A miniszterelnök elmondta, hogy a brit mutáns okozza a harmadik járványhullámot. Majd kitért arra, hogy a korlátozások feloldása semmi mástól nem függ, mint attól, hogy mikor lesz-e elegendő vakcina. Áprilisban-májusban 1,5-szer annyi embert tudnak majd beoltani, mint eddig. Sokmilliós tételről beszélünk - mondta a kormányfő.

 

A témával kapcsolatban Orbán elmondta, hogy a brüsszeli bürokraták elrontották a vakcina beszerzést, de hála Szijjártó Péter, külügyminiszter munkájának, Magyarország egyéb forrásokból is tudott vakcinát beszerezni. Így jelenleg 400 ezer vakcina van raktáron, 1 millió 835 ezer magyar kapta meg az első oltást, és 594 ezer már a másodikat is. 

orbán kossuth rádió

A miniszterelnök szerint azonnali újranyitásról nem lehet szó, amíg a 65 év felettiek mind nem lesznek beoltva - mondta a kormányfő. Ez a társadalmi réteg jelenleg 71%-ban kapta meg a vakcinát.

A boltoknál négyzetméter alapú nyitás lesz, de a kialakult hosszú sorok miatt a tervek szerint este 21 óráig nyitva lehetnek majd. A kijárási korlátozást pedig az eddigi este 20 óráról 22 órára tolják ki- tette hozzá Orbán.

Elmondta, az iskolák legkorábban, reálisan április 19. után nyithatnak újra. Ehhez azonban a tanárokat be kell oltani.

 

"Nekünk van esélyünk arra, hogy a keleti vakcinák időben beszerzése miatt szabad lesz a nyarunk" - tette hozzá a kormányfő.

 

via ugytudjuk.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló