2021. szeptember 25., Eufrozina Kende

Eger ügye

Nem fogja elhinni, mennyiért újították fel az egri központi buszpályaudvart!

2019.11.30. 00:00

Mi sem hittünk a szemünknek.

 

Történt még a nyáron, hogy Egerben látszólag eléggé elhúzódott a központi buszpályaudvar felújítása, pedig nem tűnt olyan nagy munkának az egész. A Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. által megrendelt és kifizetett beruházás nem lett kész az iskolakezdésre, volt is nagy felháborodás, végül aztán átadták a buszmegállót, amelyen kétségkívül voltak átépítések, de látszólag nem akkorák, hogy ezt ennyi ideig kelljen húzni.

 

Gőzerővel?

 

Több kérdést is feltettünk ezzel kapcsolatban korábban a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nek, illetve kikértük a vállalkozóval kötött szerződésüket, elsősorban arra voltunk kíváncsiak, mennyit költöttek erre az egészre. Elég klacifántos úton kaptuk meg a szerződést, de legalább megjött, mondtuk magunkban, amikor megnyitottuk az E-mailt. Aztán amikor megláttuk a szerződésben, hogy mi szerepel ott, ahol a cégnek kifizetett összegnek kellene szerepelnie, ledöbbentünk. Mutatjuk (pirossal mi jelöltük, mit érdemes nézni):

 

 

Igen, az adatközlés során kisatírozták, hogy egy állami cég a KÖZ PÉNZÉBŐL mennyit költ egy beruházásra. Ezt arra hivatkozva tették meg, hogy – állításuk szerint – ha ott maradna az összeg, akkor a megbízott gazdasági társaság érdekei sérülhetnének. Hangsúlyozzuk ismét: egy közpénzből finanszírozott beruházásról van szó, amely minden részletét kutya kötelessége lenne ismertetni a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nek. Ezt nem csak mi gondoljuk így és nem csak etikai alapon, hanem hatályos, erre vonatkozó jogszabályok is erre köteleznék őket. Hiába hivatkoztak jogszabályokra, több ügyvéddel is konzultálva számunkra egyértelmű, hogy ezt tévesen tehették. Egy biztos, részünkről ennek a történetnek nem lesz itt vége.

 

Egyébként a szerződésből még arra is lehet következtetni, hogy a közlekedési központ eleve meg sem próbálhatta úgy intézni, hogy a beruházás a szeptemberi iskolakezdésre tutira elkészüljön, ugyanis a szerződésben szeptember közepét adták meg a kivitelezés befejezési dátumának.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló