2021. november 28., Stefánia

Eger ügye

#eger #katasztrófavédelem #csebox #tűzoltók #mentők #útburkolat #festés #tábla

Ne lepődjön meg, ha a napokban aszfaltot festegető munkásokat lát a Cseboxban!

2021.01.06. 10:06

Eger magas épületei előtt jeleket rajzolnak, táblákat állítanak a szakemberek. De vajon miért?

Fontos, és nem túlzás azt állítani, hogy életmentő jelentőségű munka kezdődik Egerben a héten: a szakemberek kijelölik azokat a területeket és utakat a város magas épületekkel rendelkező lakótelepein, ahol felvonulhatnak, illetve megállhatnak a tűzoltóautók és a mentőautók. Erre az egri "Csebox" lakóházai közelében lehet a leginkább szükség.

 

Az egri önkormányzat közleménye szerint a vonatkozó belügyminisztériumi rendeletben előírtak alapján és a Tűzvédelmi Hatóság szakembereinek útmutatását és elvárásait figyelembe véve zajlik a munka. A Hatóság által meghatározott helyeken, a parkolási tilalom, táblával és útburkolati jel felfestésével kerül kijelölésre.

 

csebox

 

"A város által a kijelölt tűzoltási felvonulási területek és utak az adott épületekben élők élet- és vagyonbiztonságát hivatottak szolgálni, azáltal, hogy biztosítják a mentő és beavatkozó tűzoltó járműveknek, eszközöknek és erőknek és épületek zavartalan megközelítését és a mentés gyors és szakszerű végrehajtását. Munkálatokkal kapcsolatban az Önkormányzat kéri az érintett területeken élők együttműködését és megértését!" - fogalmazott a közlemény.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló