2023. október 1., Malvin

Eger ügye

#dobó istván kilátó #nagy-eged hegy #kilátótorony

A jelek szerint egy darabig még nem újul meg a kilátó a Nagy-Eged hegyen

Barna Benedek 2022.01.31. 14:13

A tavaly kiírt közbeszerzés eredménytelen volt, azóta pedig nincs újabb fejlemény.

 

A Nagy-Eged hegy csúcsán álló Dobó István kilátó már évtizedek óta le van zárva és balesetveszélyessége miatt nem látogatható. Az elmúlt években többször is felmerült, hogy felújítanák, 2019-ben készült egy látványterv is – egy olyan építményt képzeltek el, amely a tervezők szándéka szerint a megjelenésében Dobó sisakjára emlékeztet –, aztán tavaly kiírták a közbeszerzést az új torony építésérre. Ahogy akkor beszámolónkban írtuk, a közbeszerzés szövege alapján az elképzelés az volt, hogy a meglévő acél toronyvázat és keresztmerevítőket felhasználva készülne el a megújult kiltó.

dobo-istvan-kilato-terv-egrinapok
A 2019-es látványterv – azt nem tudni, hogy azóta készült-e újabb (Kép forrása: egrinapok.hu)

Azóta azonban nem történt előrehaladás az ügyben, és az egerhirek.hu most arról számolt be, hogy az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben található információk szerint a közbeszerzési eljárást eredménytelennek minősítették a szükséges anyagi fedezet hiányára hivatkozva. A részletes indoklásban szerint a pályázati forrásból rendelkezésére álló anyagi fedezet összege (nettó 118.703.604 forint) nem elegendő a szerződés megkötéséhez a legkedvezőbb ajánlattal jelentkező ajánlattevővel sem.

 

A portál a kilátóval kapcsolatban érdeklődött az Egererdő Zrt.-nél, és az erdőgazdaság válasza nem túl biztató: annyit írtak ugyanis, hogy amint lesz közérdekű fejlemény, azt nyilatkozatban közölni fogják a sajtóval. Egyelőre tehát úgy néz ki, hogy egy darabig még nem újul meg a kilátó.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló