2023. október 1., Malvin

Eger ügye

#mirkóczki ádám #demokratikus koalíció #parkolóház

Mirkóczki türelmet kér a parkolni kívánóktól, a DK is a polgármestert támogatja és szerintük a parkolóház nem oldja meg a belvárosi parkolás kérdését

Csarnó Ákos 2023.01.12. 08:04

 

Folytatódik a szócsata, közleményekben támadják egymást a felek, látványosan látszik, hogy ki-kivel és ki ellen állt be a sorba a Katona téri parkolóház ügyében. Itt összszedtük, hogy mi az egész parkolóház-ügynek a háttere.

 

Az EVAT Zrt. a Katona téri parkolóház mai bezárásával vitán felül bizonyította, hogy mind az igazgatóságának tagjai, mind a vezérigazgató teljes mértékben alkalmatlan feladatának ellátására és az egri emberek szolgálatára – állítja Mirkóczki Ádám polgármester a közösségi oldalán.

 

Szerinte csak nyomás alá akarják őt helyezni, hogy írja alá azt a 25 éves bérleti szerződést, amely a mai árakon számolva is 1,5 milliárd forintos kárt okozna az egri adófizetőknek. 

A magam részéről türelmet kérek az egriektől, ezt a problémát is meg fogjuk oldani, de nem bármi áron és nem úgy, hogy korrupt emberek hízzanak abból, hogy Eger városa egy negyed századra eladósítja magát.

 

A DK nyíltan a szabályok megsértése mellé állt

 

Az elmúlt héten jelentős politikai vihart kavart a Katona téren lévő parkolóház ügye, miszerint Mirkóczki Ádám polgármester annak ellenére nem kívánja aláírni a szerződéshosszabbítást, hogy arról egy közgyűlési határozat született – áll a Demokratikus Koalíció egri szervezetének közösségi oldalán kihelyezett közleményben. Úgy folytatják, hogy Oroján Sándor, Mirkóczki Zita, Keresztes Zoltán és Komlósi Csaba önkormányzati képviselők külön fel is szólították a polgármestert, hogy mihamarabb írja alá, mondván veszélyezteti a belvárosi parkolási lehetőségeket.

Ebben a kérdésben egyetértünk Eger város első emberének döntésével, ugyanis a parkolóház egyáltalán nem oldja meg az egri közlekedési és parkolási nehézségeket, másrészt súlyos terhet ró a város költségvetésére. Azt sem szabad elfeledni, hogy az egész parkolóház-projekt egy újabb fideszes közpénz-kiszervezés volt, amelynek árát a mai napig az adófizetők kénytelenek viselni.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló