2023. január 30., Martina

Eger ügye

#parkolás

Mirkóczki Ádám visszavonja a parkolási díjak emelésének tervét

Csarnó Ákos 2022.10.19. 13:25

Nem is tudott semmiről a hivatalában.

Miután korábban megírtuk, hogy Eger polgármestere a parkolási díjak emelése érdekében rendeletmódosítást nyújt be, illetve a Közgyűlés bizottsága már át is tárgyalta az indítványt, Mirkóczki Ádám ma látványosan visszavonta a rendelet-tervezetet. Indoka az volt, hogy nem ismerte a rendelet tartalmát, azt csak a nevére adták. Ez azért furcsa, mert a hivatalos közgyűlési meghívót még a hét elején kiküldte a polgármesteri hivatal, abban pedig szerepelt az előterjesztés. Hogy-hogy nem tudott egy ilyen súlyú rendelet-tervezetről a polgármester?

 

Alább közreadjuk a közleményét, amit a közösségi oldalára helyezett ki:

A fizető várakozóhelyek kijelöléséről és használatának szabályozásáról szóló 17/1998. (V.20.) és a fizető parkolási zónák óradíját valamint területét érintő önkormányzati rendelet módosításáról szóló előterjesztéssel kapcsolatban az alábbiakat teszem közzé:

 

A parkolási díjak és fizető zónák felülvizsgálatára irányuló előterjesztést Juhász Ádám (Fidesz-KDNP) képviselő úr nyújtotta be a szeptember 29-i közgyűlésen, amelyet a testületi többség elfogadott. A felülvizsgálatot és az új javaslat kidolgozását az EVAT Zrt. végezte és az előterjesztés szövegszerű javaslatát is az EVAT Zrt. munkatársai írták, velem semmilyen módon nem egyeztetve.

 

 Áttanulmányozva az anyagot, kijelentem, hogy annak sem irányával, sem tartalmával nem értek egyet, sőt ebben a válságos időszakban kifejezetten károsnak tartom az egri polgárok ilyen típusú sarcolását. Tekintettel arra, hogy a nevemre szignálták az előterjesztést, azt a mai napon visszavonom.

 

Hosszú ideje következetesen azt az álláspontot képviselem, hogy csak olyan parkolási-díj emelést tudok elképzelni és támogatni, mely az egrieket nem, vagy nem olyan arányban érinti, mint a nem egri autósokat. Az általam elképzelt rendszer bevezetéséhez viszont új, a XXI. század követelményeinek megfelelő, modern parkolóórák beszerzésére van szükség. Egy ilyen rendszer beszerzéséhez az előkészítő munkát már megkezdtük és tárgyalásokat folytatok annak érdekében, hogy a város jelenlegi gazdasági helyzetében is vállalható finanszírozási konstrukciót találjunk. Amíg az új infrastruktúra beszerzése nem történik meg, a magam részéről semmilyen generális, az egrieket és nem egrieket egyformán sújtó emelést nem fogok támogatni.

 

Nekem az a városvezetési filozófiám, hogy Egerben az egrieket kell pozitívan megkülönböztetni.

 

Mirkóczki Ádám Eger MJV polgármestere

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló