2022. augusztus 17., Jácint

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #közgyűlés

Mirkóczki Ádám tizenegy képviselőt is Eger ellenségének nevezett

Kovács Dávid 2022.02.25. 10:21

A polgármester kemény szavakkal emlékezett meg a csütörtöki közgyűlésről.

 

Mirkóczki Ádám polgármester a csütörtöki közgyűlés után a hivatalos Facebook-oldalán reagált az aznap történtekre. Mint ismert, a városvezető csütörtökön bejelentette, hogy jövő kedden rendkívüli közgyűlésen szavaztatná meg a közgyűlés önfeloszlatását, és máris időközi választásokat kezdett el emlegetni.

 

Az egri polgármester a bejegyzésében 11 fős "szörnykoalíciót" emleget, amelynek tagjait egyenként meg is nevezi, majd a város ellenségeinek hívja őket. Mirkóczki szerint a szörnykoalíciót Oroján Sándor és/vagy Mirkóczki Zita vezeti, a tagjai pedig a következők: Juhász Ádám (Fidesz), Berecz Mátyás (DK), Kovács Csatlós Tamás (Fidesz), Komlósi Csaba, Orosz Lászlóné (Fidesz), Keresztes Zoltán (Momentum), Lombeczki Gábor (Fidesz), Pápai Ákos (Mi Hazánk), Bódi Zsolt (Fidesz).

Azt hiszem most mindenki ízelítőt kapott a politikai gátlástalanság magasiskolájáról, amelyről az egri közgyűlés szörnykoalíciója most iskolapéldát mutatott Önök ellen. Bár nekem szólt elsődlegesen, de mégis Önökön csattant az ostor. (...) Lefejezték az EVAT Zrt igazgató tanácsát, kirúgták szinte az összes cégünk felügyelőbizottságának tagjait, kirúgták az Eger Termál Kft. és az Egri Hulladék Nonprofit Kft. vezetését! (...) Ők 11-en Eger ellenségei! (...) Gyalázat minden, amit tettek

– írta a hosszúra nyúló és drámába torkolló februári közgyűlés kapcsán.

 

Ahogy összefoglalónkban írtuk, Mirkóczki a bejelentése után Eger-ellenes döntéseket emlegetett, kifogásolta, hogy a fent megnevezett képviselők akadályoztatják a város vezetését, nem veszik figyelembe a jegyző jogi észrevételeit, továbbá arról beszélt, azt szeretné, ha a nyáron időközi választás lenne.

 

A bejegyzésben Mirkóczki Ádám arról ír, hogy véleménye szerint az emlegetett szörnykoalíció ugyan nem meri majd feloszlatni a közgyűlést, az egrieket azonban arra kéri, hogy álljanak ki egy új választás mellett, mert "minden elvesztegetett nap Eger fejlődését hátráltatja".

 

A poszt végén aztán újra megnevezi az ellene szövetkező szövetség tagjait, és azt üzeni nekik:

Kedden legyetek egyszer az életben gerincesek és bátrak: szavazzátok meg a közgyűlés feloszlatását!

A polgármester teljes bejegyzését itt lehet olvasni, péntek reggel Farkas Attila alpolgármester is egy hasonló tartalmú poszttal jelentkezett.

 

Frissítés: péntek délután az ellenzéki Egységben a Városrt Egyesület (EVE) is kiadott egy közleményt az előző napi közgyűlés kapcsán. A szövegben nem utaltak a polgármesterrel való vitára vagy Mirkóczki Ádám Facebook-posztjára, ugyanakkor első néhány mondata érezhetően ezekre való reakcióként született. "A tegnapi közgyűlésen hosszú idő után végre megmutathattuk, hogy mit is jelent a képviselő-testületi munka. Az estig tartó ülés rendkívül kimerítő volt, de semmi ahhoz képest, ami azt megelőzte, ez pedig a többség biztosítása olyan ügyek mögé, amely Eger számára csak és kizárólag fejlődéssel és előnyökkel jár. A pártok sokszor nem értenek egyet, de ahhoz kétség nem fér, hogy mindegyik képviselő a város fejlődését szolgálja, ez mindent felül ír" – olvashatjuk az EVE Facebook-oldalán.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló