2023. december 9., Natália

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #oroján sándor #fidesz #mirkóczki zita

Mirkóczki tovább csépeli Orojánékat, újra felpörgött a szörnykoalíciózás és az árulózás Egerben

Kovács Dávid 2022.08.26. 14:59

Az egri polgármester "Oroján és bandája" helyett is szégyelli magát, szerinte nem véletlen, hogy már a Fidesz is árulónak tartja a saját egri frakcióját. Oroján Sándor csapata szerint viszont egyikük sem szövetkezett a baloldallal, Mirkóczki Zita pedig a polgármester és a fideszes parlamenti képviselő dacszövetségéről beszél.

 

"Látható most már minden egri számára, hogy Orojánt és bandáját a baloldali szövetségeseikkel együtt, csupán két dolog érdekli: a saját zsebük és Eger fejlődésének akadályoztatása. Szégyellem magam helyettük is" – reagált kemény hangvételű közleményében Mirkóczki Ádám polgármester az egri közgyűlés előző napi, a Top Plusz forráskeret felosztása kapcsán hozott döntésére.

 

Hiába a párbeszéd, hiába a jószándék, hiába minden szakmai érv és erőfeszítés, az Oroján és Mirkóczki Zita vezette Eger...

Közzétette: Mirkóczki Ádám – 2022. augusztus 26., péntek

 

Ahogy az Egri Ügyek is beszámolt róla, az összesen 8,9 milliárd forintos Top Plusz forráskeret ügye az eddigieknél is nagyobb és súlyosabb összefeszülést okozott a csütörtöki közgyűlésen, illetve azon túl is, a fejlemények az országos sajtóban is nagyot futottak. A hét első felében az egri polgármester és a térség országgyűlési képviselője, Pajtók Gábor közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy van egy közös ügyük, az érsekkerti játszótér felújítása, az ehhez szükséges összeget pedig az akkor még nem elfogadott Top Plusz pályázat forrásainak átcsoportosításával szándékoznak előteremteni.

 

Csakhogy ehhez a képviselők támogatására is szükség lett volna. Noha Pajtók Gábor két nappal a közgyűlés előtt még “elsöprő támogatást” remélt az érsekkerti játszótér ügyében, különösen a “mögötte álló” Fidesz-frakció részéről, a képviselőtestület végül nem Pajtók és Mirkóczki javaslatának megfelelően döntött. Az egri választókerület parlamenti képviselőjének valószínűleg borzasztóan fájt az eredemény, mert a Fidesz íratlan szabályával szakítva, miszerint tilos a párton belüli ellentétek és feszültségek kiteregetése, nagy nyilvánosság előtt, páros lábbal állt bele az egri Fidesz-frakcióba, főleg annak vezetőjébe, Oroján Sándorba.

 

⚠️ Újabb fejlemények az érsekkerti játszótér ügyében

❗️Ma egy újabb lépéssel közelebb kerültünk az érsekkerti játszótér ⛲️🎡 teljes megújulása felé, valamint közel 9️⃣ milliárd forint fejlesztési forrás felhasználásában sikerült Eger érdekét a leginkább szolgáló javaslatban megállapodni. Bízom benne, hogy a csütörtöki egri közgyűlés nem a vitákról, hanem a bölcs döntésekről fog szólni! 🇭🇺

Közzétette: Dr. Pajtók Gábor – 2022. augusztus 23., kedd

 

“Az egri közgyűlés már egy ideje a meddő, egyéni ambíciók által túlfűtött politikai csatározások színtere, ami lassan a város működését veszélyezteti. A júniusi közgyűlésen Oroján Sándor az országgyűlési képviselő és a frakció feje felett elvtelen paktumot kötött az MSZP-s Mirkóczki Zitával. Az elvtelen alkuhoz kötődő, szakmaiatlan és törvénysértő közgyűlési döntés miatt az egriek érdekében tárgyalásokat kellett kezdeményeznem Eger polgármesterével. A mai döntés mélységesen elszomorít. Be kell látnunk, hogy Oroján Sándor az értékek helyett az egyéni érdekek mentén politizál, elárulva a választópolgárokat” – írta Pajtók Gábor.

 

Az egri polgármester Pajtók oldalán maradva pénteken – szintén a közösségi médiában – ekézte tovább az Oroján-vezette helyi Fidesz-frakciót, valamint a velük együtt szavazó ellenzéki képviselőket – vagyis újra beindult a már sokszor hallott szörnykoalíciózás. Mirkóczki Ádám a posztjában egész pontosan úgy fogalmazott:

Hiába a párbeszéd, hiába a jószándék, hiába minden szakmai érv és erőfeszítés, az Oroján és Mirkóczki Zita vezette Eger ellenes szörnykoalíció tegnap megint szeretett városunk érdeke ellen döntött. (...) Sajnálom, hogy egy kiváló, kizárólag szakmai alapon nyugvó és széles konszenzussal támogatott fejlesztési koncepciót ezek az emberek képesek voltak a „kukába dobni” és helyette értelmetlen, fenntarthatatlan projekteket fogadtak el. Nem véletlen, hogy már a Fidesz is árulóknak tartaj saját egri frakcióját.

Oroján Sándor egyébként már a közgyűlés ideje alatt reagált Pajtók soraira. "A Fidesz-KDNP frakcióban senki sem áruló. A baloldallal nem szövetkeztünk, elvtelen háttéralkut nem kötöttünk. A munkánkat Eger üdve érdekében végezzük" – írta. Ugyanez az üzenet aztán (nulla hozzáadott értékkel) a frakció valamennyi tagjának oldalán is megjelent. "Egységben az erő, nehéz időkben együtt kell maradni" – tették hozzá mindannyian.

 

Hamarosan a Pajtókék által szintén megnevezett Mirkóczki Zita is reagált az egyre izgalmasabbá váló adok-kapokra. A szocialista politikus a bejegyzésében dacszövetségnek nevezte a polgármester és a parlamenti képviselő összefogását, a posztot pedig egy Mirkóczki Ádámot és Pajtók Gábort szívecskékkel a fejük felett ábrázoló fényképpel együtt osztotta meg.

Amikor tavasszal Pajtók Gábor kéz a kézben kampányolt Mirkóczki Ádámmal, mi ellenzékiek még úgy gondoltuk (és többször el is mondtuk), hogy ez egy alkalmi együttműködés a Fidesz győzelem bebiztosítására. Amikor a napokban arra szövetkeztek, hogy a közgyűlési döntéssel szembe menve együtt szórják el a következő évek egri fejlesztési forrásait, már látszott, hogy ez egy hosszabb távú dacszövetség, amelyet megspékel a helyi Fidesz belső háborúja. Azt azonban nem gondoltuk, hogy a magát „úriembernek” tartó Pajtók úr a „városvezetés” stílusát is átveszi, vagy ami talán rosszabb, még el is hiszi, amit mondanak.

– írta Mirkóczki Zita.

 

Az egri képviselő szerint azért nem szavaztak Pajtók és Mirkóczki szándékával megegyezően, mert – bár fontosnak tartják az egri játszóterek megújítását – nem akarják tovább növelni az Érsekkert beépítését. "Ellenben szeretnénk, ha az intézmények energiatakarékosságára, fecskelakások létesítésére és olyan ügyekre költenénk az uniós forrásokat, amik igazodnak a jelen kihívásaihoz" – tette hozzá.

 

Amikor tavasszal Pajtók Gábor kéz a kézben kampányolt Mirkóczki Ádámmal, mi ellenzékiek még úgy gondoltuk (és többször...

Közzétette: Mirkóczki Zita – 2022. augusztus 25., csütörtök

 

Ahogy egy csütörtöki publicisztikánkban írtuk: az eddig nyílt titoknak számító belső fideszes harc most már egyáltalán nem titok, ekkora botrány pedig Demeter Ervin egri tevékenysége óta nem történt a Fidesz háza táján, jelen pillanatban akár a teljes egri Fidesz újbóli feloszlatása és újraszervezése is elképzelhetőnek tűnik.

 

(Címlapkép: Mirkóczki Ádám / Facebook)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló