2023. október 1., Malvin

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #oroján sándor #fidesz #pajtók gábor #egri közgyűlés

Pajtók Gábor: Oroján Sándor egyéni érdekek mentén politizál, elárulva a választókat

Barna Benedek 2022.08.25. 13:22

A Facebookon esett neki párttársának Eger országgyűlési képviselője. A kormánypárt helyi frakciójának vezetője erre azzal reagált, hogy nem nyilvánosan kellene vitatkozniuk.

Be kell látnunk, hogy Oroján Sándor az értékek helyett az egyéni érdekek mentén politizál, elárulva a választópolgárokat."

– írta ki csütörtökön a közösségi oldalára Pajtók Gábor, Eger és térségének fideszes országgyűlési képviselője.

 

Noha Pajtók korábban ilyen nyíltan nem kritizálta párttársát, már a megválasztása előtt arról beszélt, hogy nem híve annak a politikai kultúrának, amelyet a megyeszékhely közgyűlésének Oroján Sándor vezette kormánypárti frakció képvisel. "Én kértem a Fidesz-frakciót, hogy ezen emelkedjenek felül, s kerüljék a parttalan, öncélú politikai vitákat, amik sehová sem visznek" – fogalmazott az Egri Magazinnak nyilatkozva.

 

Párttásaitól különböző hozzáállását mutatja, hogy a napokban egyeztetett Mirkóczki Ádám polgármesterrel, akivel több, a városi fejlesztésekkel kapcsolatos kérdésben is hasonló állásponton vannak. Az egyeztetésről beszámolva az országgyűlési képviselő arról írt, hogy az egri közgyűlésnek a vita helyett a bölcs döntésekről kellene szólnia (ezzel valószínűleg arra utalt, hogy a TOP Plusz forrásokkal kapcsolatban a közte és a városvezető között zajlott egyeztetéseknek megfelelő döntést vár – Pajók és Mirkóczki ezzel kapcsolatos javaslatairól ITT írtunk, a közgyűlésről pedig később hosszabb beszámolóval jelentkezik az Egri Ügyek).

pajtók
Kép forrása: Dr. Pajtók Gábor Facebook-oldala

A csütörtöki közgyűlésen azonban nem Pajtók és Mirkóczki javaslatának megfelelően határoztak, amire az országgyűlési képviselő a közösségi oldalán úgy reagált, hogy a döntés mélységesen elszomorítja.

Az egri közgyűlés már egy ideje a meddő, egyéni ambíciók által túlfűtött politikai csatározások színtere, ami lassan a város működését veszélyezteti. A júniusi közgyűlésen Oroján Sándor az országgyűlési képviselő és a frakció feje felett elvtelen paktumot kötött az MSZP-s Mirkóczki Zitával. Az elvtelen alkuhoz kötődő, szakmaiatlan és törvénysértő közgyűlési döntés miatt az egriek érdekében tárgyalásokat kellett kezdeményeznem Eger polgármesterével"

– fogalmazott Pajtók Gábor.

 

Oroján szerint ezt nem a Facebookon kellene megvitatni

 

A szavazók elárulásával megvádolt Oroján Sándor kommentben reagált a bejegyzésre:

Ez nem igaz, és végképp nem a nyilvánosság előtt kell a véleménykülönbségeket megvitatni, mert ez a teljes közösségünknek árt. Jobb lenne, ha a frakció tagjaival egyeztetne a vk elnök, Mirkóczki Ádám helyett"

– írta.

Oroján-fotó-EVE fb oldala
Kép forrása: Egységben a Városért Egyesület / Facebook

A frakcióvezető hozzászólására Szabó Róbert válaszolt, a megyei közgyűlés korábbi elnöke, aki Pajtók kampányfőnöke volt. Úgy fogalmazott: "Te árultad el a egrieket. Nem azért szavaztak rád, hogy Mirkóczki Zitával és a baloldallal szövetkezz. Ez nem a város érdeke, maximum néhány ember érdeke.

Pajtók Gábort több mint 14 ezer egri polgár hatalmazta fel, hogy tegyen a városért ezt semmibe venni csak azért, hogy a baloldalnak megfelelj szerintem felér egy árulással. A választóink és az értékeink elárulása.

Pajtók Gábornak sikerült elérni, hogy egy asztalhoz üljön Habis László és Mirkóczki Ádám Eger érdekében. A városnak békés fejlődésre van szüksége, inteligens párbeszédre nem meddő, személyeskedő, egyéni érdekek által vezérelt vitákra."

 

Mirkóczkit felháborította a döntés

 

Délután Mirkóczki Ádám rövid sajtótájékoztatót tartott, amelyen Pajtókhoz hasonlóan nyilatkozott a közgyűlésentörténtekről. A városvezető "történelminek" nevezte az országgyűlési képviselővel való egyeztetését, és arról beszélt, hogy az ő megegyezésüket felrúgó közgyűlési döntés "felháborító" és "gyalázatos".

 

Mirkóczki szerint Orojánék nem vették figyelembe az egri szempontokat, a döntésük mögött mögött egyéni, vélt-valós sértettségeket, dacpolitikát vagy hozzá nem értést feltételez. "Ezt én egyértelműen Eger-ellenes fellépésnek tekintem" – fogalmazott.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló