2024. július 13., Jenő

Eger ügye

#eger #bérleti díj #vendéglátás #válság

Enyhítene a vendéglátósok terhein Eger, a bérleti díjak csökkentését tervezi a város

2021.02.05. 17:46

A teraszok bérleti díját elengednék erre az évre.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy február 1-je és május 31-e között az állami és önkormányzati ingatlanok után nem kell bérleti díjat fizetni az éttermeknek, kávézóknak és konditermeknek. Ennek kapcsán Mirkóczki Ádám a TV Egernek azt nyilatkozta: még nem lehet pontosan tudni, mely vendéglátói egységeket érinti a rendelkezés, de azt már előre látják, hogy ismét újra kell szabni a város költségvetését, és havi szinten több millió forintos hiánnyal kell kalkulálni emiatt.

 

Eger polgármestere azt is elmondta, hogy a vendéglátóegységek életben maradása kulcsfontosságú a városban. Éppen ezért – annak ellenére, hogy az önkormányzati költségvetés jelenleg 3 milliárdos hiánnyal bír – enyhíteni szeretnék a szektorban károkat szenvedett vállalkozók terheit.

Itt arra kell gondolni, hogy jelen állás szerint kidolgozzuk a teraszok bérleti díjának teljes elengedését a 2021-es esztendőre, illetve vizsgáljuk, hogy adott esetben a bérleti díjakon hogyan tudunk csökkenteni, mekkora az a mérték, amit az önkormányzat be tud vállalni, hogy elenged

– fogalmazott.

 

Ez az önkormányzati segítség tehát azokat a vendéglátósokat fogja érinteni, akik bérleti díjat fizetnek, azokat nem, akiknek saját tulajdona van. A városvezető ennek kapcsán arró beszélt, hogy valójában ez sem igazságos megoldás, hiszen nem segít mindenkinek, de mondta, úgy látja, ebben a helyzetben nincs igazságos megoldás.

 

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló