2024. június 22., Paulina

Eger ügye

#mkkp #domán dániel #választás2024eger

Egerben a bor, a vár és a fürdő mellett turisztikai látványosság lett a balhé is.

Csarnó Ákos 2024.05.12. 09:12

Ideje a káosznak véget vetni.

 

Egerbe érkezett a Kétfarkú Kutyapárt társelnöke, Kovács Gergely és az egri polgármesterjelöltjükkel, Domán Dániellel beszélgetett a Szépasszony-völgyben az önkormányzati ügyekről – foglalta össze a heol.hu.

 

 

„Először van kutyapárt-lista Egerben. Jók a visszajelzések, nagy reményekkel indultunk – mondta a polgármesterjelölt péntek délután a Szépasszony-völgyben a szimpatizánsaiknak rendezett fórumon. Domán kérdésére az MKKP társelnöke röviden összefoglalta, hogy milyen volt a hegyvidéki önkormányzat képviselőjének lenni az elmúlt öt évben, és hogyan fejlődött a kutyapárt az alatt az idő alatt. Szerinte az ellenzéki képviselő legfontosabb feladata, hogy tájékoztassa a közvéleményt, de a képviselők sem férnek hozzá több önkormányzati dokumentumhoz és információkhoz mint az átlag állampolgárok. Példának egy közeli padot hozott fel, amiről minden adatot meg kellene küldeni, mire Domán azt mondta, hogy neki fél évbe telik, mire megkap információt pl. a Lenkey-ház ügyében is.

 

Mindenki rendet akar tenni Egerben, ami érthető is az elmúlt időszakot nézve – fogalmazott Domán.

A pártok, szervezetek listáin vannak értékes emberek, de közben azok próbálnak visszajutni a közgyűlésbe, akik elmúlt 5 évben uralták a közéletet és ez garancia a rendetlenségre!

Kitért arra is, hogy szerinte az ellenzék is le akarja váltani a polgármestert és furcsa összetételű testületre számít, illetve, hogy mindenképp alkotni kellene egy új közbeszerzési rendeletet. Beszélt példaként a Lenkey-ház felújításáról.

 

 

Kitért arra is, hogy szerinte a történelmi ellenzékben nincs konszenzus arról, hogy Mirkóczki Ádámot le kellene váltani. Több olyan szereplőt is találni köztük, akik az elmúlt években haszonélvezői voltak a mostani vezetésnek (lásd a Grőber temető közbeszerzésénél), azonban, amikor jöttek a problémák, csendben meghúzták magukat. Úgy tűnik, csak néhány ember szeretne bejutni, ellavírozni a következő öt évben, nincs mögöttük egység, gondolat, stratégia.

 

Szerinte mindenképp alkotni kellene egy új közbeszerzési rendeletet, amely a legelső feladat, hogy a mutyizás egyszer s mindenkorra kiküszöböljék. Elmondta, hogy bármelyik képviselővel együtt működik addig, amíg tényleg munkáról és közös ügyekről van szó, nem pedig pozícióharcokról, illetve arról, hogy kinek mely érdekeltsége gazdagodjon a következő öt évben. „Ha az folytatódik a következő öt évben, mint eddig, ennek a városnak nagyjából annyi.”

 

 

Elárulta, hogy munkája miatt sok magyar városban megfordul és Egerről már sokan csak a balhéról beszélnek, az elmúlt években szinte csak a káoszról számolt be rólunk az országos sajtó. „A bor, a vár és a fürdő mellett turisztikai látványosság lett a balhé is.” Szerinte az élhetőbb város fokmérője nem csak az, hogy milyenek az utak, a járdák, hanem, hogy a lakosok elégedettek-e a közszogláltatásokkal, bíznak-e az önkormányzatban és van-e érdemi párbeszéd a vezetés az egriek közt. „Ez a következő öt év egyik legnagyobb feladata: a közbizalom visszaépítése, egy minőségi közbeszéd megalapozása, részvételiség és teljes átláthatóság.

 

 

Szerinte a Fidesz zsarolja az egrieket akkor, amikor azt mondja, szavazzanak rájuk, mert akkor jönnek a fejlesztési pénzek, csakhogy ez nem igaz. „Talán már a kormánypárti szimpatizáns is érzi, hogy mekkora csúsztatás ez. Pontosan tudjuk, hogy az unió miért blokkolja a forrásokat. Nézzünk csak rá a Lenkey-ház felújítására. A projekktel kapcsolatban elárulta, hogy még mindig nincs vége a bírósági eljárásoknak, több adatot titkolnak, megtagadják a kiadásukat, ahogy más uniós forrásból elkészült beruházásoknál is.

 

Végül elmondta, hogy ha nem Mirkóczki Ádám lesz a polgármester, attól nem lesz jobb, azért tenni is kell. Ebben lesz felelőssége az új testületnek, nem lehet tovább elsumákolni a dolgokat. Nem szabad beleesnünk abba a hibába, mint 2019 októberében, amikor valami ellen szavaztunk és nem valami mellett raktunk le a voksunkat.

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló