2024. július 25., Jakab Kristóf

Eger ügye

#eger #dobó istván vármúzeum #berecz kálmán #csillag tamás

Miért költenek tízmilliárdokat az egri várra? Lesz majd minőségi tartalom is? – VIDEÓ

Domán Dániel 2022.01.23. 17:26

Már tavaly augusztusban is pedzegettük az egri várra szánt források és a felújtások témáját. Most újra aktuális az ügy, hiszen elindul a fejlesztések harmadik üteme, a Modern Városok Programja keretén belül újabb 10 milliárd forintos költségvetés áll rendelkezésre.

 

Berecz Mátyás, a Dobó István Vármúzeum korábbi igazgatója és munkatársa elmondása szerint a működésre szánt támogatás alapvetően forráshiányos, az uniós források kimerülnek az építkezésekben és az önkormányzat sem kap elegendő támogatást a vártól. Nem csak helyben, de államilag is át kell gondolni a pályázati pénzek elosztását, ugyanis felmerülhet a probléma, ha nincs megfelelő tartalom és koncepció, akkor mindez a város turisztikai vonzerejét is befolyásolhatja.

 

Videoriportunkban Berecz Mátyás (aki az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselőjelöltje Egerben) nyilatkozik a témában, illetve megszólal Csillag Tamás is, aki az Egri Vitézlő Oskola egyesületének közel egy évtizede a vezetője. Csillag éveken át dolgozott a Dobó István Vármúzeumban a vár uniós fejlesztéseinek szakmai koordinátoraként. Korábban ő felelt az egri vár két fő attrakciójáért, a turisztikai programmá fejlesztett történelmi interpretációért, és a Végvári Vigasságok leglátványosabb programjáért, az Ostromjátékért.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló