2023. február 3., Balázs

Eger ügye

#bringapálya #pumptrack

Mégis nyitva lesz a bringapark, igaz csak világosban és csak az előírásokat betartva használható!

Csarnó Ákos 2022.12.09. 14:25

Már mától, de ünnepnapokon azért zárva lesz.

Pár nappal ezelőtt írtunk arról, hogy a frissen átadott egri bringapálya (pumptrack) december 1-jétől jövő március 1-jéig, a téli időszakra bezárt. Mivel nem jelenti a tél egy pálya automatikus lezárását, kérdésekkel fordultunk az Egri Városi Sportiskola vezetőjéhez, Kovács Gézához. Az iskola vezetője az alábbi tájékoztatást adta.

 

A bringapálya építése a 2022-es Aktív  Magyarország program keretében,  közbeszerzési eljárást követően 2022. szeptember 15-én a munkaterület átadásával indult. A gyors kivitelezés után a pályát 2022. november 24-én adták át.  A pump-track pálya használata alapesetben három évszakos (tavasz, nyár, ősz)  az április-novemberi időszakban ideális. A téli időszakban az időjárási körülmények miatt (fagy és csúszásveszély, havas burkolat) fokozottan balesetveszélyes. A speciális aszfalt burkolaton a hó eltávolítása semmilyen formában nem engedélyezett.

 

A kerékpárosok részéről érkezett igény a téli extrém használatra is, melyet az illetékes országos szakmai szervezet (MAKETUSZ)  is támogatott.

A pálya 2022. december 9-én péntektől az ünnepi (karácsony, december 24-25-26, illetve december 31, január 1.) időszak kivételével nyitva tart. Kérjük a pálya házirend betartását.

 

A téli nyitvatartási idő: 10.00-től 15.00 óráig.

A téli időszakban a vizesblokk nem használható.

 

Az igazgató mellékelt egy pályahasználati ajánlót is, fontos kérdéseket tisztázva:

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy  a pálya csak saját felelősségre, bukósisak viselésével használható. A kesztyű, a könyök- és térdvédő felszerelés ajánlott. A bringázás közben a bringapálya mindkét oldalától legalább fél méter távolságot kell tartani, ugyanis az a terület már nem minősül a pálya részének és használata életveszélyes.

 

 Csak megfelelő fizikai- és szellemi állapotban kezdj hozzá az adott pálya leküzdéséhez. Felkészültséged szerint mérlegeld a pálya nehézségi fokát és csak a számodra megfelelő pályát használd!

 

A pálya kizárólag műszakilag ellenőrzött és rendszeresen karbantartott – hibátlan - kerékpárral használható. A kerékpárok meghibásodásából eredő és/vagy azzal összefüggésben keletkező károkért az Üzemeltető nem vállal felelősséget!

 

 A pálya használata előtt melegítsd be izmaidat!

 

 A pályát csak megfelelő ruházatban (nem lóg, nem szakadt), összefogott hajjal, kívül viselt ékszerek (gyűrű, karkötő, nyaklánc, nagy fülbevaló, karóra, stb.) nélkül lehet használni.

 

 A pályára alkohol vagy más tudatmódosító szer befolyása alatt álló személy nem léphet.

 

 A zsebekből és a kerékpárokról leeső tárgyak (pl. telefon, kerékpáralkatrészek stb.) okozta károkért az Üzemeltető nem vállal felelősséget!

 

 A látogatók (hozzátartozók, vendégek) jelenlétükkel nem  zavarhatják a pályát használókat.

 

 A bringapálya vendégei kötelesek úgy sportolni, hogy ezzel mások sportolását ne akadályozzák, testi épségét és egészségét ne veszélyeztessék. A kérdéses helyzetekben az elöl haladónak van elsőbbsége.

 

 A bringapálya használói elfogadják és tudomásul veszik, hogy a bringapálya használata során körültekintően, kellő gondossággal kell eljárniuk, hogy tevékenységükkel mások testi épségét, életét ne veszélyeztessék, illetve ennek kockázatát minimalizálják.

 

 A Bringapálya használója a pályára történő rálépéssel kijelenti, hogy a pálya használatához szükséges és elégséges technikai tudással és felkészültséggel rendelkezik és kizárólag olyan mértékben használja a pályát, amely technikai tudásának, pszichikai felkészültségének megfelelő.

 

A Bringapálya használója hozzájárul ahhoz, hogy a pályáról készülő fotókon és videókon szerepelhet, amelyeket Üzemeltető marketingcélokra felhasználhat.

 

Kötelező felszerelés:

 

üzembiztos, megbízhatóan működő kerékpár,

zárt cipő,

bukósisak.

 

Ajánlott felszerelés:

 

full-face bukósisak,

hosszú ruházat (nadrág és felső),

hosszú ujjú kesztyű,

sportszemüveg,

térd és könyökvédő protektor,

gerincvédő protektor.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló