2024. március 1., Albin

Eger ügye

#sport #bringapálya #pumptrack

Egy hét után be is zárt a nagy csinnadrattával átadott egri bringapálya

Csarnó Ákos 2022.12.08. 13:16

 

FRISSÍTÉS!

 

Mégis nyitva lesz télen a pálya - részletek ide kattintva olvashatók!

 

 

Korábban beszámoltunk arról, hogy egy korszerű bringapályát vehetnek igénybe a kerékpárosok és deszkások.

A parkosított belvárosias jellegű pálya középiskolák, óvodák és lakóházak által körülölelt zöldövezeti környezetben valósult meg egy elhanyagolt sporttelep területén. A beruházással Eger városa azokat a fiatalokat igyekszik a testmozgás, bringás kalandok felé csábítani, akik eddig a számítógépek, mobiltelefonok rabságában mozgáshiányos életmódot választották maguknak - állt a város hivatalos közözsségi oldalára feltett közleményben.

Így aztán nem tudjuk eldönteni, hogy valami vicc vagy a valósággal állunk szemben, de mindenképpen szomorú tábla fogadott bennünket a két hete átadott bringapálya (pumptrack) kapujánál.

 

 

 

A pálya a tábla tájékoztatása szerint december 1-jétől egészen márciusig (három teljes hónapon keresztül) zárva tart. A pálya belül a biztonság kedvéért még egy figyelmeztető szalaggal is el van zárva.

 

 

Egyelőre hó nincs, a reggeli fagyok nyomai napközben eltűnnek, jönni fog a hosszabb téli tanítási szünet, rezsiszámlája nem nagyon van az aszfaltnak, szóval akár még nyitva is lehetne a pálya a világos napszakban, vagy legalább hétvégeken.

Ráadásul jégpályáról sincsen hír, a fiatalok közösségi, sportolási lehetőségei igencsak beszűkülnek városunkban.

Mivel a helyzet nem egyértelmű, kérdésekkel fordultunk a Városi Sportiskolához, hogy miért zártak be? Amint kapunk válaszokat azokat közre is fogjuk adni.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló