2024. április 13., Ida

Eger ügye

#demokratikus koalíció #momentum #jánosi zoltán #választás2024eger

Megállapodott a DK és a Momentum az önkormányzati választásra, Egerben visszalépnek Jánosi javára

Csarnó Ákos 2024.03.01. 18:07

Tisztul a kép

 

Egerben a DK visszalépteti a polgármesterjelöltjét, Balázs Miklóst, és beáll a momentumos Jánosi Zoltán mögé – írta meg a telex.hu. Ezzel régóta tartó - legalábbis a nagy nyilvánosság előtt nem nyilvános - megállapodás hivatalosnak tűnik. A "baloldali" összefogás egri pártjai közül az MSZP-ről és a Párbeszédről van információ arról, hogy részt vennének egy közös indulásban, azonban sem a tizenkét választókörzeti jelölt sem a listán szereplők személye nem ismert.

 

Mirkóczki Ádám jelenlegi polgármester még lebegteti indulási szándékát, a Fidesz pedig Vágner Ákos agrárszakembert indítja. Az Egerért Most Egyesület színeiben Oroján Sándor ex-fideszes képviselő indul, míg a Mi hazánk Pápai Ákos képviselőt jelöli polgármesternek.

 

Közben a momentum arról adott tájékoztatást, hogy megegyezés született több budapesti kerületről is. Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd és a DK is támogatja a Momentum jelöltjeit az V. kerületben (Juhász Péter), a XXII. kerületben (Dr. Farkas Csaba), a XXI. kerületben (Dukán András Ferenc) és a XXIII. kerületben (Ritter Ottó). A felek abban is megegyeztek, hogy a XXII. kerületben előválasztást tartanak a momentumos Havasi Gábor és a DK-s Perlai Zoltán részvételével. Soproni Tamás VI. kerületi és Pikó András VIII. momentumos polgármesterek újraindulásának támogatása sem volt kérdés a pártoknak.

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló