2024. május 24., Eszter Eliza

Eger ügye

#városháza #demokratikus koalíció #választás2024eger #balázs miklós

A Demokratikus Koalíció is bejelentkezett az egri polgármesteri címre

Csarnó Ákos 2023.10.18. 12:39

Mirkóczki Ádám pedig az áruló Hegedűs hadnagy

 

Október 17-én, kedden, a Dobó téren mutatta be a Demokratikus Koalíció a jövő évi választáson induló polgármester-jelöltjüket, Balázs Miklóst. A DK a hivatalos közösségi oldalán a következőképpen fogalmazott:

2019-ben az ellenzéki szövetség és Mirkóczki Ádám azért nyert, mert az ellenzéki választóknak Dobó Istvánra és várvédőkre volt szüksége. Ahogy a helyi politikai elit nem védte meg a várost, a polgármester sem akart Dobó lenni. Neki Hegedűs István a mérvadó. Átadta a töröknek a város kulcsait.

Szerintük ők a vezető ellenzéki erő Egerben is, de a jelenlegi városvezetéshez és a 2019-es összefogásban a mostaniaknak nem volt szerepe.

 

 

fotó: DK Eger facebook

Balázs Miklós polgármester-jelöltjük ötven éve házas, két gyermeke, öt unokája van. Az mondta, hogy nem ő lesz majd mindenben a legjobb, hanem megtalálja a különböző szakterületek legjobbjait és közösen rendbe teszik Eger városát.

A Momentum hivatalos jelöltje, Jánosi Zoltán után Balázs Miklós a második hivatalos polgármester jelölt egerben. Ellenzéki együttműködésről jelenleg szó nincs. Viszont Mirkóczki Ádám egyelőre hivatalosan nem jelentette még be az indulását, de a mögé szervezett "családi" egyesület és a nyilatkozatai arra engednek utalni, hogy mindenképpen el akar indulni, mint ahogyan arról is beszélnek, hogy a Fidesz-KDNP is megtalálta a jelöltjét, csak még a "zöld lámpára" várnak a pártközpontból.

 

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló