2023. szeptember 28., Vencel

Eger ügye

#medve #észlelés

Medvéket láttak Egerben a Donát úton

Nagy Donát 2021.08.10. 07:29

Lassan mindennaposak lesznek a szőrös, négylábú vendégek.

Lapunk információi szerint vasárnap este Egerben a Donát úton ismét medvéket láttak, valószínűleg egy anyamedvét a bocsával. A találkozást két kerítésoszlop és pár szőlőkaró sínylette meg.

 

Az utóbbi években egyre több észlelés érkezett, miszerint medvék élnek a Bükkben, Mátrában és járják a környéket. A védett állatok jelenlétével a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága is rendszeresen foglalkozik. Még 2018-ban ők osztották meg a lenti videót, amelyen látható, ahogy az Egerhez közeli Kál határában cammog az egyik medve:

 

 

Heves megyében egyebek közt Istenmezeje, Erdőkövesd, Noszvaj, Pétervására, Verpelét, Egerszólát és Egerszalók környékéről is vannak már medve jelenlétére utaló nyomok. Legutóbb 10 napja számoltunk be egy találkozásról, erről itt olvashat bővebben. Akkor szintén két példányt láttak, de a nemzeti park a szárazság miatt nem talált használható lábnyomokat az azonosításhoz.

A szakemberek mindenkit arra kérnek, ha medvét vagy medvére utaló nyomot, jelet észlelne a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, elsőként a +36 30 861-3808 számot hívja, ezzel is megelőzve az esetenkénti megalapozatlan pánikkeltést. A barna medvével való találkozás esetére vonatkozó viselkedési javaslatok elérhetők a nemzeti park honlapján.

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló