2024. június 24., Iván

Eger ügye

#egri lokálpatrióta egylet #egri fertálymesteri testület

Lokálpatrióta Bált tartanak a fertálymesterek tiszteletére

Csarnó Ákos 2023.02.03. 09:13

 

2023. február 4-én, szombaton ismét bált rendez az újonnan elválasztott egri fertálymesterek tiszteletére az Egri Lokálpatrióta Egylet (ELE). A helyszín a Hotel Eger & Park Liget terme lesz.

 

A bál több mint negyed százada minden esztendőben egy egész napos ünnepi eseménysort megkoronázó közösségi, társadalmi esemény Egerben. Ez évben is szentmisével kezdődik a program, melyet 10.00 órakor tartanak a Bazilikában.

 

A résztvevők ezután a fertálymesterek vezetésével átvonulnak a Városházára, ahol a 16 újonnan elválasztott negyedmester átveszi a százráncú köpenyt a kiérdemültektől és ünnepélyes esküt tesz a város polgármestere előtt.

 

A hagyományoknak megfelelően 19.00 órakor kezdődik az ELE által szervezett elegáns báli rendezvény, mellyel a több évszázados egri tradíció és az egy évre aktív közösségépítő szerepet vállaló 16 új fertálymester előtt tisztelegnek az egriek.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló