2021. május 11., Ferenc

Eger ügye

#eger #koronavírus #járvány #nemzeti népegészségügyi központ #szennyvíz

Lesz fordulat az egri járványhelyzetben? Így áll a víruskoncentráció a szennyvízben

2021.04.19. 17:22

A népegészségügy közzétette a legutóbbi vizsgálatok eredményeit, amelyek a fertőzésszámok alakulását vetítik előre.

A 15. héten tovább folytatódott a szennyvíz eredmények országos átlagában a korábbi hetekben megfigyelt, enyhén csökkenő tendencia. A legtöbb városban a szennyvíz koronavírus koncentrációja stagnál vagy enyhén csökken. Azonban Miskolc esetében további növekedést mértek - számolt be honlapján hétfőn a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), amely azért vizsgálja a városok szennyvízmintáit, mert ha azokban változik a vírus örökítőanyagának koncentrációja, azt a tapsztalatok szerint a fertőzöttek számának emelkedése követi.

 

Egerben az NNK közlése szerint a vírus örökítőanyagának koncentrációja továbbra is magas, de a legutóbb megfigyelt emelkedés megállt, ezúttal stagnáló tendenciáról számoltak be, azaz változás egyelőre nem várható.

COVID_SZENNYVÍZ_15-_hét

A népegészségügyi honlapon arra hívták fel a figyelmet, hogy csökkenő tendencia ellenére a mért koncentrációk továbbra is jelentősen meghaladják a harmadik hullám előtti értékeket, ami azt jelzi, hogy az aktív fertőzöttek száma továbbra is magas. A járványügyi szabályok szigorú betartása esetén remélhetjük, hogy a kedvező tendencia továbbra is fennmarad.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló