2023. november 29., Taksony

Eger ügye

#demokratikus koalíció #hajdúhegy #időközi választás #vermes ádám

Közleményben magyarázza az egri DK, hogy miért lépett vissza a Jobbikkal közös hajdúhegyi jelölt

Kovács Dávid 2022.05.24. 13:41

A válasz: toxikus politikai környezet + szörnykoalíció. A pártlogós fiaskó szóba sem kerül.

 

Néhány nappal azután, hogy Vermes Ádám, a Jobbik és a DK tiszavirág-életű képviselőjelöltje az egri 7-es választókörzetben, bejelentette a visszalépését, a helyi DK hivatalos közleményben reagált a történtekre, amelyben az elmúlt hét eseményeit igyekeznek egészen új megvilágításba helyezni.

 

dk-eger
Nyársalós csoportkép a Demokratikus Koalíció egri választókerületi szervezetének tagjairól (Fotó: DK Eger / Facebook)

 

Ahogy korábban az Egri Ügyek is beszámolt róla, a 27 éves Vermes Ádám – egy lefújt sajtótájékoztató után – végül egy Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy ő is versenybe száll Berecz Mátyás megüresedő képviselői székéért, méghozzá a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd támogatásával.

 

Csakhogy a borítóképen feltüntetett támogató szervezetek tagjainak erről fogalmuk sem volt, Vermes és a helyi DK közösségi oldaláról értesültek arról, hogy őt támogatják. Hamarosan aztán a Vermes Ádám Facebook-oldal borítóképét lecserélték: a képről hirtelen eltűnt a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd logója is, támogató szervezetként egyedül az LMP maradt feltüntetve.

 

"A Demokratikus Koalíció sajnálattal vette tudomásul, hogy bizonyos ellenzéki pártok nem kívánják támogatni és a kampányban segíteni a legesélyesebb ellenzéki jelöltet" – közölte aztán a helyi DK az Egri Ügyekkel. (A potyogó pártlogókról szóló cikkünket itt lehet olvasni.) Vermes Ádám aztán szombat este, szintén a Facebook-oldalán, jelentette be visszalépését az időközi választáson való indulástól. "Ennek oka, hogy egy sikeres kampány lefolytatásának feltételei nem állnak fenn jelen pillanatban" – írta a döntésével kapcsolatban.

 

A DK Heves megyei 1. számú választókerületi szervezete a kedden kiadott közleményében már arról ír, hogy Vermes Ádám nem a pártlogós fiaskó, hanem a toxikus egri közéleti viszonyok miatt lépett vissza, és a közlés szerint erről ő maga döntött.

Elhivatott, politológus végzettségű jelöltünk az együttműködés reményében vállalkozott a feladatra, de amikor találkozott azzal a toxikus légkörrel, amelyet a városban bizonyos politikai szereplők honosítottak meg, inkább lemondott erről a lehetőségről. Nagyon sajnáljuk, hogy így döntött

– írják.

 

A közlemény utolsó bekezdésébe egy burkolt szörnykoalíciózás is belefért. "Elkötelezettek vagyunk a ellenzéki együttműködés irányába, de hangsúlyozzuk, hogy a kooperáció csak olyan erőkkel képzelhető el, amelyek nem dolgoznak együtt a helyi FIDESZ-szel politikai és gazdasági kérdésekben" – fogalmaznak, félreérthetetlenül Mirkóczki Ádám narratívájára utalva.

 

A teljes szöveget itt lehet olvasni:

 

A Demokratikus Koalíció Heves megyei 1. számú választókerületi szervezete közleménye A Demokratikus Koalíció számára...

Közzétette: DK Eger – 2022. május 24., kedd

 

Vermes Ádám visszalépésével összesen hatan indulnak majd az egri 7-es választókörzetben június 26-ra kitűzött időközin. A nevek sorrendjét hétfőn sorosolta a választási bizottság: a Heol cikke szerint a lap első helyén Bodnár Pál (független) szerepel, a másodikon Orosz Lászlóné (Fidesz-KDNP), a harmadikon Oravecz János Tamás (független), a negyediken Domán Dániel (független), az ötödiken Farkas Richárd (független, de a városvezetés és a volt helyi jobbikosokból szerveződő Egri Gárdonyi Kör támogatását élvezi), a hatodikon pedig Bábel Ildikó (Mi Hazánk).

 

Vermes Ádám indulásának körülményieről itt olvashat bővebben – a cikkünk megjelenése óta az egri DK és Vermes Ádám hivatalos Facebook-oldalán is teljesen lecserélték a nagy port kavart borítóképet (annak javított változatát is), az pedig, hogy mi volt az a "váratlan, előre nem látott technikai probléma", ami miatt végül lefújták a korábbra meghirdetett sajtótájékoztatót, továbbra sem derült ki.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló