2021. május 14., Bonifác

Eger ügye

Koronavírusos lett az egri önkormányzat egyik dolgozója

2019.11.30. 00:00

A Városházán dolgozó hölgy a fiától kaphatta el a betegséget.

 

Az Eger Hírek úgy tudja, hogy újabb, bizonyíthatóan koronavírusos eseteket igazoltak Egerben. Köztük van egy hölgy, aki az egri Városházán dolgozik, ő a portál információi szerint a gólyatáborból hazatérő fiától kapta el a fertőzést. (Azóta kiderült, hogy a portál rosszul tudta, nem gólyatáborban járt a fiatal.) Rajtuk kívül egy fiatal férfit is azonosítottak.

 

Vasárnap reggel portálunknak az önkormányzat is megerősítette, hogy valóban igazolták a koronavírust az egyik városházi dolgozónál.

 

Eger polgármestere pénteken még arról számolt be, hogy tíz koronavírusosról tudnak Egerben, ez a szám emelkedett a fenti esetekkel. Mirkóczki Ádám sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy az önkormányzat számos intézkedést hozott a második hullám erősödésére reagálva. Az intézmények fertőtlenítése folyamatosan zajlik, a fertőtlenítőkészleteket felmérték, jelenleg Eger tartalékai elégségesek, de döntöttek beszerzésekről is. Helyes döntés volt minden egri háztartásba mosható maszkokat eljuttatni, de még több ezer maszk van tartalékon a városnak - közölte Mirkóczki, aki szerint, ha szükség lesz rá, akkor a tavasszal kihelyezett fertőtlenítőpontokat 24 órán belül bármikor ki tudják helyezni újra. Az ottani munkát önkéntesekkel tudnák megoldani, mivel a tavasszal segédkező intézményi dolgozók és sportolók munkájuk miatt már elfoglaltak. Ezért önkéntesek jelentkezését várják, hamarosan megjelentetik a felhívást.

 

Mirkóczki: tíz koronavírus-fertőzött van Egerben és rengetegen vannak karanténban

A polgármester szerint tavasszal sokkal inkább megúsztuk a járványt, mert komolyan vettük a járványvédelmi szabályokat. Most is erre lesz szükség. Bár sokan követelnek már szigorúbb járványvédelmi intézkedéseket Egerben a koronavírus miatt, a tavasszal meghozott intézkedéseket azért hozhatta meg az önkormányzat önállóan, mert különleges jogrend volt életben.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló