2024. július 22., Magdolna

Eger ügye

#eger #rendőrség #országzászló

Kiderült az igazság: nem rongálták meg az egri Országzászló talpazatát

Székely Zoárd 2021.10.15. 09:41

A rendőrség lezárta a nyomozást.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, csúnyán megrongálódott az egri Pyrker János téren álló Országzászló lépcsője. A keletkezett károkból arra lehetett következtetni, hogy szándékos rongálás történt az egri Országzászló talapzatán.

A rendőrséghez fordult az egri önkormányzat a megrongálódott Országzászló ügyében

Az Egri Ügyek is megírta, hogy az egri Pyrker János téren álló Országzászló lépcsője megrepedezett. Elképzelhető, hogy az időjárás tette tönkre a köveket - az Országzászlóval korábban is voltak problémák -, ugyanakkor az utóbbi időben történt egri emlékműrongálások miatt felmerül a kérdés, hogy vajon nem szándékosan esett-e valaki a Trianon-emlékműnek is.

Ma azonban az Egerben hallottam Facebook-csoportban közölték a hírt, miszerint a rendőrség lezárta a nyomozást, nem történt bűncselekmény.

 

Kacsó János, Eger főépítésze is megtekintette az emlékművet, és megállapította,

hogy a felajánlásokból, felajánlott építőanyagokból, közadakozásból épült talapzat silány minőségű, a felfagyások miatt erodálódik. A repedések között gaz nő.

Ettől persze még előfordulhat, hogy – ha nem is ideológiai indíttatásból – de az autóbuszállomás környékén járók bele-belerúgnak a lemálló kődarabokba, ez pedig eredményezheti azt, hogy esetlegesen rongálásnak tűnik a sajnálatos erózió.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló