2024. február 24., Szökonap

Eger ügye

#eger #emlékmű #országzászló

Rongáló vagy az időjárás műve? Megrepedt az egri Országzászló lépcsője – FOTÓK

Barna Benedek 2021.10.12. 14:32

Néhány helyen megsérült a Trianon-emlékmű.

 

Az Egerben láttam, hallottam Facebook-csoportban osztottak meg kedden egy képet az egri Pyrker János téren álló Országzászló lépcsőjéről, amelyen láthatóan két fok is megrongálódott. Délután mi is elnéztünk a helyszínre, hogy lefotózzuk a repedezett lépcsőt:

01

02

Az emlékmű korábban is megsérült már, és előfordult, hogy Nagy-Magyarország darabjai leestek róla. Éppen ezért elképzelhető, hogy az időjárás tette tönkre a köveket, azután egyszerűen amiatt történtek a repedések, hogy rossz helyen léptek a lépcsőre.

03

Ugyanakkor az utóbbi időben történt egri emlékműrongálások miatt (tavaly a Török-Magyar Testvériség szobrát döntötték le, idén tavasszal pedig a török-magyar harcokban elesett katonák emlékére állított oszlopot rongálták meg) az emberben felmerülhet a kérdés, hogy vajon nem szándékosan esett-e valaki a Trianon-emlékműnek.

 

Az Egri Ügyek megkereste a rendőrséget, és rákérdeztünk, hogy jelentették-e az emlékmű megrongálódását és indult-e eljárás ezzel kapcsolatban. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányságtól azt a választ kaptuk, hogy az esettel kapcsolatban nem érkezett bejelentés a rendőrségre.

 

(Indexkép forrása: TV Eger / YouTube)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló