2022. augusztus 10., Lőrinc

Eger ügye

#eger #kertész utca #faültetés

November végére elültethetik Egerben a korábban kivágottakat pótló fák felét

Barna Benedek 2021.11.04. 14:31

Őszre tervezik a visszatelepítés első ütemét.

 

A Kertész utca felújítása nemcsak a forgalmi rend változásaival járt, hanem fakivágásokkal is. Összesen száz fa – elsősorban beteges, korhadt példányok – és 308 négyzetméternyi cserje kivágására adtak engedélyt, de emellett azt is előírták, hogy ezeket nagyjából kétszer ennyivel pótolják, így a megújult Kertész út mentén és az utca környékén összesen kétszáz fát és 4249 cserjét ültetnek el.

 

Az EgerInfo most az önkormányzat tájékoztatása nyomán azt írja,

a visszatelepítés első ütemében már idén ősszel, azaz november végéig több mint száz fa ültetését irányozta elő a kivitelező.

kertesz-u-fa
Fotó: Keller Richárd

Ahogy azt korábban megírtuk, nem apró facsemeték kerülnek a Kertész utca mellé és a környékre, hanem 30-35 centiméter törzskerületű gömbkőrisek. Közük hatvannyolcat ületenek a Kertész utcában, hat fát a Hontalan utcában, huszonhármat a Kistályai úton, hármat az Ostorosin, további száz pedig a Maklári Hóstya és a Tihaméri Hóstya városrészeket gazdagítja majd.

 

Az egerinfo.hu most arról is beszámolt, hogy sajnálatos módon várhatóan az eredeti terv szinten megmaradó fák közül is ki fognak vágni egyes elöregedett, veszélyt jelentő pélyányokat, de ezeket szintén pótolni fogják.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló