2022. augusztus 13., Ipoly

Eger ügye

#eger #zöldfül #kertész utca #fásítás #fák #cserjék #fakivágás

Száz fa esik áldozatul az egri Kertész utca felújításának, de később kétszer ennyit ültetnek vissza

Barna Benedek 2021.07.04. 08:05

Sok cserjét is eltávolítanak, ennek szintén a többszöröse sorakozhat majd a környéken.

Csütörtökön kezdték el szalagokkal megjelölni a megújuló Kertész utcában és környékén azokat a fákat, amelyeket a másfél éves beruházás során ki kell vágni, mivel akadályoznák a teljes közműhálózat cseréjét, bicikliút vagy parkoló kialakítását. A TV Eger riportjában elhangzik: a legtöbb fát az Ostorosi és Hadnagy utca között kell eltávolítani.

 

Egészen pontosan száz darab fa és 308 négyzetméternyi cserje kivágására adtak engedélyt az EgerInfo oldal cikke szerint. Minczér Gábor alpolgármester a városi tévének nyilatkozva elmondta, az engedélyező, a felsőtárkányi önkormányzat jegyzője azt írta elő, hogy kétszer annyi növényt ültessenek vissza a kivágottak helyett. Így

a megújult Kertész út mentén és az utca környékén összesen kétszáz fát és 4249 cserjét ültetnek el.

A visszatelepítés során pedig nem apró facsemeték kerülnek a Kertész utca mellé és a környékre, hanem 30-35 centiméter törzskerületű gömbkőrisek. Közük hatvannyolcat ületenek a Kertész utcában, hat fát a Hontalan utcában, huszonhármat a Kistályai úton, hármat az Ostorosin, további száz pedig a Maklári Hóstya és a Tihaméri Hóstya városrészeket gazdagítja majd.

 

Az egerinfo.hu emellett az önkormányzat közlése alapján arról ír, hogy a kitermelt faanyagot szociális célokra kívánják fordítani: a korábban meghirdetett tűzifa program keretén belül osztják majd ki a rászorulók között a téli hónapokban.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló