2023. szeptember 30., Jeromos

Eger ügye

#ukrajna #kárpátok alapítvány #háború

Egri alapítvány részvételével hoztak létre ukrajnaiaknak szánt segélyalapot

Barna Benedek 2022.03.04. 13:55

A Kárpátok Alapítvány és testvérszervezetei együtt segítenek a háború miatt menekülőknek és az Ukrajnában maradottaknak.

 

Az egri Kárpátok Alapítvány a kassai és ungvári testvérszervezeteivel szorosan együttműködve létrehozta Gyorssegély Alapját Ukrajnáért.

Az alapból az adományokat most elsősorban Ukrajnában, Kárpátalján aktív nonprofit, karitatív szervezetek részére gyűjtjük, hogy eredményesen válaszolhassanak a felmerülő szükségletekre.

– írták közleményükben.

emergency fund_hu_logo

Egyebek mellett tartós élelmiszert, higiéniai termékeket, gyógyszereket, és egyéb egészségügyi eszközöket, valamint ivóvizet és tűzifát biztosítanak

(sok esetben a megvásárolt adományokat ők juttatják át Kárpátaljára, mert a pénzadomány most ott helyben nem segít, mivel a szükséges cikkek nem kaphatók).

 

Mindemellett a magyar és szlovák nonprofit civil szervezetek Ukrajnából menekülők segítésével kapcsolatos tevékenységeit szeretnék támogatni (a magyarországi adományokból itt a határ magyar oldalán, a szlovákiai adományokból az ukrán-szlovák határmenti térségben). Ezen kívül maguk az alap alapítói is kezdeményezünk akciókat, tevékenységeket folyamatosan egyeztetve és szoros együttműködésben ungvári testvérszervezetünkkel a Kárpátok Alapítvány Ukrajnával. 

 

Aki adományokkal szeretné segíteni az erőfeszítéseiket, ezt megteheti bankkártyás adományozással és banki átutalással is (további részletek IDE KATTINTVA olvashatók)

Egerben és Heves megyében több gyűjtőakció is indult a napokban a háború elől menekülők és a Kárpátalján élők megsegítésére, ezeket ebben a cikkünkben soroltuk fel.

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló