2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#egerplusz #eger #kaláka fesztivál #zene #kiállítás #koncert #kaláka

A negyvenkettedik Kaláka Fesztiválra készülnek Egerben

Barna Benedek 2022.06.09. 13:55

Ezúttal is az Érsekkert lesz a fő helyszín.

 

Idén negyvenkettedik alkalommal rendezik meg a Kaláka Fesztivált. A rendezvény története a diósgyőri várban indult, majd évekkel később a vár átépítése miatt költöztek át Egerbe.

Az összművészeti fesztivált idén június 23-26. között tartják, a fő helyszíne ismét az Érsekkert lesz, emellett tartanak programokat a Barátok templomában és a noszvaji kastély kertjében is.

Gryllus Dániel, a Kaláka együttes alapító tagja, a fesztivál művészeti vezetője az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón az egerhirek.hu beszámolója szerint elmondta: délutánonként mindig 4 koncertet rendeznek, nem akartak többet, hogy legyen egy kis "hézag" a programok között, előkészülni is legyen idő a következőre. A fesztivál új fellépői lesznek idén a30Y, a Bohemian Betyars és Müller Péter Sziámi is.

 

A koncertek mellett pedig színházi programokkal, versszínházzal, gyerekelőadásokkal és képzőművészeti kiállítások is kézülnek a rendezvény szervezői.

 

 

A hagyományos fesztiválnyitó verskoncert keretében Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák a Kalákával közösen ad különleges műsort Noszvajon, a De La Motte Kastélyban.

 

A szombat és a vasárnap a gyerekeké lesz: a kicsiket nekik szóló koncertek, meseelőadások, játszóházak várja majd. Zenél majd a Belvárosi Betyárok, a Kolompos, a Kaláka, Gryllus Vilmos. Mesejátékot Écsi Gyöngyi és Danny Bain hoz a gyerekeknek, akik kipróbálhatják mások mellett a bábjáték automatát illetve a Csupa-Csoda interaktív játszóteret is.

 

Idén Halmos Béla emlékkiállítás nyílik a zenész születésének 75. évfordulója alkalmából, emellett Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár "Gárdonyi 100" című tárlata szintén a Kaláka Fesztivál részeként nyitja meg a kapuit.

 

A fesztivál teljes programja IDE KATTINTVA böngészhető, emellett a rendezvény honlapján további részletek is olvashatók.

 

 

(Indexkép forrása: Kaláa Fesztivál / Facebook)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló