2024. május 27., Hella

Eger ügye

#eger #forgalomkorlátozás #forgalmi rend #várállomás

Július közepén megszűnnek az eddigi forgalomterelések Egerben, a Várállomásnál

Barna Benedek 2022.07.11. 14:00

A Vécseyvölgy utcában néhány hétig még útszűkület várható, de a korábbi korlátozásokat feloldják.

 

Július 18-tól ismét forgalmirend-változásra kell számítaniuk az egrieknek a Várállomás környékén, mivel a csomópont átépítési munkálatai a következő ütemhez érkeztek – közölte honlapján a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

 

Az alábbi forgalmirend-változások jönnek jövő hét hétfőtől:

a korábbiakban bevezetett valamennyi korlátozást feloldják, így újra járható lesz Vécsey Sándor utca és a Vécseyvölgy utcai vasúti átjáró. Bár forgalomterelések már nem lesznek, a Vécseyvölgy utcán ideiglenesen kétoldali útszűkületet alakítanak ki a kétirányú forgalom biztosításával, sebességkorlátozással. Ez a forgalmi rend várhatóan 4 héten keresztül biztosítja a kivitelező számára a munkaterület megközelítését.

varall
Kép forrása: nif.hu

 

A NIF közleményében emlékeztet: a projekt során a jelenlegi balesetveszélyes csomópont 360 méter hosszon átépül. A gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében a csomópont környéken összesen hat helyszínen, a Vécseyvölgy u. – Gárdonyi Géza u. – Zoltay István u. csomópontjában négy, a Vécsey Sándor u.-Dézsmaház utca kereszteződésében két gyalogátkelőhelyet alakítanak ki.

 

 

(Indexfotó: pixabay.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló