2022. január 26., Vanda Paula

Eger ügye

#egerplusz #eger #jótékonyság #adománygyűjtés #baptista szeretetszolgálat #cipősdoboz akció

Jótékonyságból jeles Egernek: rekordot döntött a karácsonyi cipősdoboz akció

Barna Benedek 2021.12.27. 18:57

Sok száz gyermeket ajándékoztak meg az egriek idei adományaiból.

A 2021-es évben több mint ezer cipősdobozba csomagolt szeretetcsomagot gyűjtöttünk az egriekkel közösen és juttattunk el Karácsony előtt a rászoruló Eger környéki, Heves megyei gyermekekhez. Ez az egri Cipősdoboz Akció 16 éves történetében abszolút rekordot jelent, amit különösen nagy örömmel vettünk és hatalmas hálaoknak tartunk

– közölte hétfőn az Egri Baptista Gyülekezet.

 

A portálunkhoz eljuttatott közlemény szerint az egri gyűjtésből így – kisebb mennyiségben – jutott ajándék Borsod- és Nógrád megyei családokhoz is:

összességében Eger mellett mintegy 15 településen okozott ünnepi örömöt a Baptista Szeretetszolgálat Karácsonyi Cipősdoboz Akciója.

A gyűjtés szervezői köszönetet mondtak minden ajándékozónak, valamennyi gyűjtőpontnak, a szortírozásban, csomagolásban és a szétosztásban segítő önkénteseknek és a Keresztény Élet Központnak, mint fő partnerüknek, hiszen – mint írták – mindez csak egy szép és jól működő összefogással valósulhatott meg.

IMG_9936

A 2021-es volt Egerben immár a 16. jótékonysági megmozdulás, amikor arra kérték a városban élőket, hogy ha a szívük erre indítja őket, készítsenek össze egy szép, sok szeretetet tartalmazó, kreatív ajándékcsomagot, s válasszák ki, hogy pontosan hány éves és milyen nemű kisgyermeknek szánják azt.

Az elmúlt 15 évben 6100 gyermek számára tették örömtelibbé a karácsonyt, ehhez adhatjuk hozzá most ezt a szép, kerek, ezres számot.

Régi és új partnerségek

 

Az Egri Baptista Gyülekezet – mint a gyűjtés helyi koordinátora – a Baptista Szeretetszolgálat Egri Irodája mellett évek óta együtt dolgozott a Keresztény Élet Központtal, a Bródy Sándor Könyvtár Felnémeti Fiókkönyvtárával és az egri Vascular Plasma plazmaközponttal. Időről időre azonban csatlakoznak hozzájuk civil egyesületek, munkahelyi kollektívák is: idén az Egri Vízilabda Klub döntött úgy, hogy ajándékozásra szólítja fel játékosait, szurkolóit.

IMG_9989

A 2021-es akció másik nagy újdonsága volt, hogy az Agria Park bevásárlóközpont is gyűjtőpontot nyitott, és a beszámoló szerint ez a lehetőség hatalmas népszerűségnek örvendett: az ajándékcsomagok mintegy 80 százaléka ide érkezett be.

 

(Fotók: Baptista Gyülekezet)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló