2022. szeptember 30., Jeromos

Eger ügye

#eger #érsekkert #kerékpár #regisztráció #bikesafe

Ismét ingyenes kerékpár-regisztrációt tartanak Egerben

Barna Benedek 2022.08.13. 13:20

Érdemes élni a lehetőséggel, mert a beregisztrált bringa nagyobb eséllyel kerülhet vissza jogos tulajdonosához, ha ellopnák.

 

Júliushoz hasonlóan augusztusban is több alkalommal tart ingyenes kerékpár-regisztrációt a rendőség Egerben – írta meg a police.hu.

 

A közlemény szerint az Egri Rendőrkapitányság munkatársa augusztus 18-án, 19-én, valamint 25-én és 26-án 9 órától 12 óráig várja az érdeklődőket a kerékpár-regisztrációra az egri Érsekkertben, a szökőkútnál.

A BikeSafe elnevezésű program lényege, hogy a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető nyilvántartásba kerülnek. Ezáltal a biciklik egy esetleges bűncselekmény esetén visszakereshetőek, könnyebb a felderítésük, valamint a tulajdonoshoz történő visszajuttatása is. A kollégánk rögzíti a kerékpár adatait – szín, típus, gyártó, gyártási szám, jellegzetességek – majd fényképfelvételeket is készít róla.    

A BikeSafe-ről bővebben a program hivatalos honlapján lehet olvasni.

bikesafe
Fotó: bikesafe.hu

Továbbá a biciklis regisztrálása mellett két alkalommal (augusztus 15-én és 22-én) az Agria Parkban tájékoztatást adnak a vagyonvédelemről, valamint az áldozatvédelemről és a családon belüli erőszakról, a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjairól, internetbiztonság és a drogprevenció témájában.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló